Ο χρυσός ανεβαίνει ήπια το πρωί της Παρασκευής.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει ήπια το πρωί της Παρασκευής, αλλά κινείται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Οι επενδυτές περιμένουν τώρα την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,25% στα 1,756,72 $ έως τις 12:50 π.μ. ET (4:50 π.μ. GMT) και το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί 0,5% μέχρι στιγμής για την εβδομάδα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημειώνει πτώση την Παρασκευή, αλλά παραμένει κοντά στο υψηλό τεσσάρων μηνών που σημείωσε νωρίτερα την εβδομάδα.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, ανέφεραν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 1% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε περισσότερο από μια δεκαετία.

Ωστόσο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή που κυκλοφόρησε την προηγούμενη ημέρα υποδηλώνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις κορυφώνονται, αυξάνοντας στον Ιούλιο χαμηλότερα από το αναμενόμενο 0,3% σε μηνιαία βάση. Αυτό αύξησε τις ελπίδες ότι η Fed δεν θα αρχίσει να μειώνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων ή να αυξάνει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Με τους αξιωματούχους της Fed να εκφράζουν αποκλίνουσες απόψεις όλη την εβδομάδα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να τραβήξει τη σκανδάλη.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των ΗΠΑ ανέφεραν επίσης ότι 375.000 αρχικές αιτήσεις ανέργων υποβλήθηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με τον αριθμό να είναι μικρότερο από τις 387.000 αιτήσεις που κατατέθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ η πλατίνα μειώθηκε κατά 0,2% και το παλλάδιο μειώθηκε κατά 0,3% στα 2.616,80 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →