Ο χρυσός συνεχίζει ήπια ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει ήπια ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, κερδίζοντας από την αρχή της εβδομάδας πάνω απο 1,2%. Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ έδειξαν επιβράδυνση των αυξήσεων των τιμών καταναλωτή και χαλάρωσαν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τη χαλάρωση νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν πτώση 0,03% στα 1.752,85 δολάρια έως τις 12:14 π.μ. ώρα Ελλάδας (4:14 π.μ. GMT), αφού σημείωσαν το μεγαλύτερο μονοήμερο κέρδος από τις 6 Μαΐου την Τετάρτη. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε πτώση τη Δευτέρα.

Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από τις ΗΠΑ την Τετάρτη ανέφεραν ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε χαμηλότερα από το αναμενόμενο 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί καθώς οι διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού που προκαλούνται από τον COVID-19 λειτουργούν στην οικονομία.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Fed προσέφεραν αποκλίνουσες απόψεις σχετικά με το αν τα δεδομένα δείχνουν ότι η οικονομία είναι έτοιμη για μείωση των περιουσιακών στοιχείων και αύξηση των επιτοκίων.

Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι, Έστερ Τζορτζ, δήλωσε ότι η αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχίσει τα κέρδη της και ότι ο χρόνος για την κεντρική τράπεζα να αρχίσει να κινείται προς τα πρότυπα πριν από τον COVID-19 είναι τώρα.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς δήλωσε ότι καθώς η Fed δεσμεύεται για τη μέγιστη απασχόληση πριν από οποιαδήποτε κίνηση, τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν πολύ γρήγορα και ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να είναι προσωρινές.

Στην Ασία, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αισθάνεται επίσης όλο και περισσότερο την πίεση να μειώσει τα επιτόκια καθώς η τελευταία επιδημία της χώρας COVID-19 απειλεί την οικονομική ανάκαμψη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι μειώθηκε κατά 0,2% και η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 1.017,91 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →