Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο το πρωί της Τετάρτης,

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο το πρωί της Τετάρτης, αλλά η ενίσχυση του δολαρίου και η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων εμποδίζουν μεγαλύτερα κέρδη για το κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,12% στα 1.733,85 $ έως τις 23:42 ET (3:42 π.μ. GMT). Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε άνοδο την Τετάρτη και ήταν κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Η Γερουσία των ΗΠΑ πέρασε επίσης ένα τεράστιο σχέδιο υποδομής την Τρίτη, το οποίο θα ψηφιστεί τώρα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι ειδήσεις έστειλαν τις αποδόσεις του αμερικανικού ταμείου στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουλίου 2021 και οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν επίσης σε νέα υψηλά ρεκόρ.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Γερουσία ξεκίνησε τη συζήτηση για ένα σχέδιο δαπανών ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του βασικού δείκτη τιμών καταναλωτή, που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, για να μετρήσουν τον πληθωριστικό έλεγχο καθώς και την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού δεν θα πρέπει να ωθήσει τη Fed να αρχίσει να μειώνει τα περιουσιακά στοιχεία ή να αυξήσει τα επιτόκια πρόωρα, καθώς απαιτούνται περισσότεροι μήνες εργατικών δεδομένων πριν από οποιαδήποτε αλλαγή στη νομισματική πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans.

Τα σχόλια του Evans ήταν σε αντίθεση με την πρόσφατη στάση της Fed, η οποία ώθησε τα στοιχήματα σε ένα περιθώριο που περισσεύει από το αναμενόμενο και προκάλεσε πτώση του χρυσού στο χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων μηνών τη Δευτέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 23,29 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα αυξήθηκε 0,7% ενώ το παλλάδιο ήταν σταθερό στα 2.640,75 $.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →