Ο χρυσός και το ασήμι αυξάνονται το πρωί της Τρίτης.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι αυξάνονται το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο παρέμεινε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών μηνών, χάρη στην ενίσχυση του δολαρίου και την αύξηση των στοιχημάτων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνεται τα περιουσιακά στοιχεία νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κέρδισαν 0,68% στα 1.738,25 $ έως τις 12:05 π.μ. ώρα Ελλάδας (4:05 π.μ. GMT), αφού έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαρτίου τη Δευτέρα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα και παρέμεινε κοντά σε υψηλό πάνω από δύο εβδομάδων.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ταμείων αυξήθηκαν σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων, καθώς τα ισχυρά στοιχεία θέσεων εργασίας από τις ΗΠΑ έδειξαν βελτίωση της αγοράς. Η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ότι οι μισθοδοσίες των μη αγροτών αυξήθηκαν κατά 943.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,4% τον Ιούλιο.

Οι αξιωματούχοι της Fed υπαινίχθηκαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να επιστρέφει στις ρυθμίσεις πριν από τον COVID-19 νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο πρόεδρος της Atlanta Fed Bank Raphael Bostic δήλωσε τη Δευτέρα ότι η μείωση των περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο, αλλά ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα εάν η αγορά εργασίας διατηρήσει τον πρόσφατο ρυθμό βελτίωσής της.

Ο συνάδελφος του Bostic, ο πρόεδρος της Boston Fed Bank Eric Rosengren, δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι θα αρχίσει να μειώνει τις 120 δισ. Δολάρια σε μηνιαίες αγορές κρατικών ομολόγων και στεγαστικών ομολόγων το φθινόπωρο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 23,43 $ ανά ουγγιά, μετά την πτώση στο χαμηλό των οκτώ μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Η πλατίνα και το παλλάδιο αυξήθηκαν 0,1% στα 980,81 δολάρια και στα 2,603,20 δολάρια αντίστοιχα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →