Ο χρυσός ξεκινά αρνητικά τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ξεκινά αρνητικά τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης, καθώς το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει -0,36% κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ασίας. Το ασήμι είναι επίσης ασθενέστερο και διαπραγματεύεται κοντά στα 23,50 $/ουγκιά, μειωμένο γύρω στο -0,67%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι μισό τοις εκατό χαμηλότερα, ενώ το WTI είναι -0,87% στο κόκκινο.

Το Nikkei 225 (-1,61%) ήταν ένας από τους πιο κόκκινους δείκτες, αλλά και το ASX (-0,61%) και το Shanghai Composite (-0,03%) ήταν επίσης χαμηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το AUD/USD ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος με πτώση λίγο πάνω από 0,40%. Τα υπόλοιπα νομίσματα εμπορευμάτων υπέστησαν επίσης πτώση με το CAD και το NZD έναντι του δολάριου. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD έχει φτάσει τώρα τα 47.350 δολάρια καθώς συνεχίζει να κινείται προς τον ψυχολογικό αριθμό των 50.000 δολαρίων.

Όσον αφορά τις ειδήσεις από το Σαββατοκύριακο, το κύριο θέμα εξακολουθεί να είναι η σύγκρουση στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να αποκτούν προπύργιο σε ορισμένες μεγάλες πόλεις (συμπεριλαμβανομένης της Καμπούλ) καθώς τα ξένα στρατεύματα εγκαταλείπουν το έθνος μετά την παρατεταμένη παραμονή τους. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αμερικανική διοίκηση για να δουν πόση βοήθεια θα μπορούσαν να είναι πρόθυμοι να παράσχουν.

Έχει αναφερθεί ότι η Λαγκάρντ της ΕΚΤ και ο Μπέιλι της BOE δεν θα παραβρεθούν φέτος στο Τζάκσον Χολ.

Ιαπωνία τελική βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου +6,5% έναντι +6,2% m/m προκαταρκτική.

Κίνα Βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου +6,4% ετησίως έναντι +7,8% αναμενόμενη.

Προκαταρκτικό ΑΕΠ Ιαπωνίας Q2 +0,3% q/q έναντι +0,2% αναμενόμενο.

Κίνα Τιμές κατοικιών Ιουλίου +4,6% ετησίως έναντι +4,7% πριν.

Ο Kashkari της Fed θέλει να δει "μερικές ακόμη" σταθερές αναφορές απασχόλησης πριν συμφωνήσει να μειωθεί η χαλάρωση. Ο Κασκάρι ήταν προσεκτικός εδώ και πολύ καιρό και αυτό το σχόλιο δεν αποτελεί πραγματική έκπληξη.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας, περιλαμβάνονται η γερμανική μηνιαία έκθεση Buba, ο δείκτης παραγωγής NY Empire State, οι πωλήσεις καναδικών μεταποιητικών προϊόντων και τα αμερικανικά δεδομένα TIC.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →