Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα την Τρίτη, στην ευρωπαϊκή συνεδρίαση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα την Τρίτη, στην ευρωπαϊκή συνεδρίαση. Κατά τη συνεδρίαση της Ασίας, το κίτρινο μέταλλο σκαρφάλωσε 0,31% για να ενισχυθεί κατά 0,44% τη Δευτέρα. Το ασήμι κινήθηκε επίσης 0,28% ανοδικά μετά από μια εξαιρετική απόδοση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι -0,24% χαμηλότερα και το WTI μειώνεται περίπου -0,41%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν και πάλι φτωχό από τη μια μέρα στην άλλη. Τα Nikkei 225 (-0,31%), ASX (-0,94%) και Shanghai Composite (-2,04%) διαπραγματεύτηκαν όλα σε αρνητικό έδαφος. .

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου ήταν και πάλι υψηλότερος. Το NZD/USD μειώθηκε -1,29% και το AUD/USD διαπραγματεύτηκε πάνω από μισό τοις εκατό στο κόκκινο. Το Bitcoin διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα στα 46.044 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματά του από το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι δεν θα υπήρχε ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να φύγει από το έθνος.

Ο ρυθμιστής της αγοράς της Κίνας εξέδωσε σχέδιο κανονισμών για τον περιορισμό της απαγόρευσης του αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα του διαδικτύου.

Το PBOC αναμένεται να μειώσει το RRR και φέτος σύμφωνα με το China Securities Journal.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα τεθεί σε αποκλεισμό επιπέδου 4 για τρεις ημέρες. Αυτό ήρθε μετά από ένα κρούσμα COVID-19 στο Όκλαντ, αλλά δεν είναι σίγουρο αν η περίπτωση είναι η παραλλαγή δέλτα.

Οι αξιώσεις ανέργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλάζουν -7,8k έναντι -114,8k πριν.

Ιαπωνία Δείκτης δραστηριότητας τριτογενούς βιομηχανίας Ιουνίου +2,3% έναντι -2,7% m/m πριν.

Ο Rosengren της Fed δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ λάβουν μια νέα ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας θα ήταν υποστηρικτικός της ανακοίνωσης για τον περιορισμό του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπήρχαν πάρα πολλές νέες πληροφορίες από τα πρακτικά RBA. Το διοικητικό συμβούλιο της RBA δήλωσε ότι η παραλλαγή Delta είχε διαταράξει την ανάκαμψη και είπε ότι το κωνικό τους ήταν η σωστή επιλογή. Αν και ορισμένα μέλη όντως συζήτησαν για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης.

Η κινεζική NRDC δήλωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αποθεματικά για να σταθεροποιήσει τις αγορές βασικών προϊόντων.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνεδρίασης, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν στοιχεία για το ΑΕΠ της EZ, λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σχόλια από τον  Powell της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →