Week ahead -Ο χρυσός θα μπορούσε να δει ένα σημαντικό ράλι πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά την επόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός θα μπορούσε να δει ένα σημαντικό ράλι πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά την επόμενη εβδομάδα μετά την κυκλοφορία των πρακτικών της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούνιο, ανέφεραν αναλυτές.

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που θα παρακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα θα είναι τα πρακτικά της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου, προκάλεσε σημαντική πώληση στο χρυσό.

"Οι αγορές αναμένουν μια χαρά, και οτιδήποτε μας λέει ότι δεν υπάρχει γοητευτική κλίση είναι λίγο λιγότερο από ό, τι οι άνθρωποι είχαν τιμολογήσει. Μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο ράλι στο χρυσό", δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Bart Melek.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς εάν τα χαοτικά σχόλια που έγιναν από ορισμένα μέλη της Fed τις τελευταίες εβδομάδες ταιριάζουν με τις σημειώσεις από τα πρακτικά της συνεδρίασης.

"Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της FOMC είναι ενδιαφέρον στην εκδήλωση εάν έρχονται σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε ακούσει από τη Fed μέχρι στιγμής, ειδικά από μερικά από τα πιο γερά μέλη της Fed", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας πολύτιμων μετάλλων του Gainesville Coins, Everett Millman.

Ο χρυσός τελειώνει την εβδομάδα σε μια ισχυρή σημείωση, καθώς οι τιμές προσπαθούν για άλλη μια φορά να ξεπεράσουν το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά μετά από μια μικτή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ

«Προστέθηκαν 850.000 νέες θέσεις εργασίας στην οικονομία τον Ιούνιο, αλλά το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 5,9%. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν επίσης πολύ αδύναμο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ώθηση για την Fed να σφίξει τη νομισματική πολιτική σύντομα.» αυτό είναι καλό για το χρυσό », είπε ο Μέλεκ. "Βλέπουμε επίσης την επιβράδυνση της αύξησης των μισθών, και αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανώς παροδικός και δεν υπάρχει κανένας μεγάλος λόγος για την Fed να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια".

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπάρχει αρκετή δυναμική για να προωθηθεί ο χρυσός την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο Melek βλέπει τις τιμές να επιστρέφουν στα 1.900 δολ. η ουγγιά τους επόμενους έξι μήνες.

Ένας άλλος οδηγός που πρέπει να προσέξετε είναι η εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου, πρόσθεσε ο Millman, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση των τιμών θα καταλήξει να λειτουργεί υπέρ του χρυσού.

"Ενδιαφέρομαι για το τι θα συμβεί στη συνάντηση του ΟΠΕΚ +. Η αβεβαιότητα γύρω από το πετρέλαιο θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις στον πληθωρισμό και αυτό εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους μοχλούς του χρυσού", είπε. "Εάν καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής, αυτό θα ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα."

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου τροφοδοτούν υψηλότερο πληθωρισμό και αυτό είναι θετικό για τον χρυσό, ανέφερε ο Millman. «Είναι ενδιαφέρον και στην περίπτωση της Ρωσίας, που είναι τόσο μεγάλος παίκτης του ΟΠΕΚ +. Η Ρωσία εξαρτάται από τις ενεργειακές αγορές για την οικονομία της και δεν αγοράζει τελευταία χρυσό. Εάν το πετρέλαιο ανέβει, η χώρα θα μπορούσε να δει επιπλέον κεφάλαια και ενδεχομένως να αρχίσει ξανά να αγοράζει χρυσό ", είπε.

Ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι ήταν μια απογοητευτική στιγμή για τους χρυσούς ταύρους.

"Ήταν ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω", δήλωσε ο συν-διευθυντής της Walsh Trading, Sean Lusk. "Ο χρυσός δεν μπορούσε να κρατήσει τα 1.800 δολάρια και έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα στα μέσα Απριλίου περίπου στα 1.760 δολαρίων. Τώρα ανατρέχουμε στα δεδομένα ανεργίας. Όλα φωνάζουν τον πληθωρισμό, αλλά το πρόβλημα ήταν το ράλι στο δολάριο ΗΠΑ."

Ο Lusk είναι αισιόδοξος για τον Ιούλιο λόγω της επιστροφής της εποχικότητας του χρυσού. "Επιστρέφουμε στο παραδοσιακό μοτίβο αγοράς χρυσού στα μέσα Ιουλίου. Υπάρχει μια προκατάληψη αγοράς. Το κυκλικό εμπόριο εισέρχεται ξανά στην αγορά", είπε.

Η έξοδος άνω των 1.820 δολαρίων την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει την πόρτα για ένα ακόμη ράλι στο χρυσό, δήλωσε ο ανώτερος μεσίτης εμπορευμάτων της RJO Futures, Daniel Pavilonis. "Αν κλείσουμε πάνω από αυτό, ο χρυσός θα μπορούσε να πάει πολύ ψηλότερα και ακόμη και να κάνει νέα υψηλά."

Δεδομένα για παρακολούθηση

Θα είναι μια αρκετά ελαφριά εβδομάδα δεδομένων λόγω του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας από τις ΗΠΑ. Εκτός από τα πρακτικά συνάντησης της Fed την Τετάρτη, οι αγορές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο PMI μη μεταποιητικών προϊόντων της ISM την Τρίτη και στις αξιώσεις ανεργίας την Πέμπτη.

"Ο δείκτης υπηρεσιών ISM είναι πιθανώς ο πρωταρχικός αριθμός και πρέπει να δείξει ότι ο τομέας αναπτύσσεται πολύ έντονα με αυξημένες επιχειρηματικές ευκαιρίες χάρη στο άνοιγμα ξανά", δήλωσε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING James Knightley.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →