Μετά το κλείσιμο 0,39% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός ξεκινά επίπεδα την εβδομάδα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά το κλείσιμο 0,39% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός ξεκινά επίπεδα την εβδομάδα. Κατά την διανυκτέρευση το κίτρινο μέταλλο έφτασε χαμηλότερα στα 1767,20 $ αλλά έκτοτε έχει ανακάμψει για να ξεκινήσει τη ευρωπαϊκή συνεδρία στα 1786,31 $ / ουγκιές. Το ασήμι είναι 0,20% υψηλότερα στα 26,50 $ / oz και δεν είχε τέτοια προβλήματα. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός σημείωσε άνοδο 1,59% και το WTI σημείωσε ψηλά στο υψηλό επίπεδο των 75,22 $ / bbl.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας αναμίχθηκε όλη τη νύχτα καθώς το Nikkei 225 έκλεισε -0,64% στο κόκκινο, αλλά το ASX (0,09%) κράτησε το κεφάλι του πάνω από το νερό. Το Shanghai Composite είναι σήμερα 0,16% υψηλότερα. 


Στις αγορές συναλλάγματος, όλα τα μεγάλα ζεύγη ήταν σχετικά συγκρατημένα. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται 0,03% υψηλότερα και αυτή η μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν του USD / CHF που αυξήθηκε 0,20%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD υποχώρησε -2,72% για διαπραγμάτευση στα 34.323 $.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από το σαββατοκύριακο και τη νύχτα, μια επίθεση ransomware επηρέασε 200 εταιρείες στις ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι αν ανακάλυψει ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, η Αμερική θα εκδώσει αντίποινα.

Η όρεξη κινδύνου στην Κίνα επηρεάστηκε από την τελευταία καταστολή στον τομέα της τεχνολογίας. Η εφαρμογή Ride-hailing Didi καταργήθηκε από τα "καταστήματα εφαρμογών" λόγω προβλημάτων ασφαλείας.

China Caixin / Markit PMI για τον Ιούνιο Υπηρεσίες 50,3 (έναντι αναμενόμενου 55,7) Σύνθετο 50,6 (έναντι προηγούμενου 53,8). Νέα Ζηλανδία - Δείκτης τιμών εμπορευμάτων ANZ για τον Ιούνιο: 0,8% m / m (προηγούμενη + 1,3%).

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi λέγεται ότι έχει τηλεφωνήματα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν

Ο Κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kuroda επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η BoJ δεν θα διστάσει να διευκολύνει περαιτέρω εάν είναι απαραίτητο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας λέει στα ΗΑΕ ότι θέλει «συμβιβασμό και ορθολογισμό» στη συμφωνία πετρελαίου του ΟΠΕΚ. Τα ΗΑΕ απέρριψαν μια πρόταση για επέκταση της συμφωνίας και αύξηση της παραγωγής και επιδιώκει την αναθεώρηση των βασικών επιπέδων παραγωγής.

Η Schnabel της ECB αναφέρει ότι είναι απαραίτητη και αναλογική η υπέρβαση του πληθωρισμού.

Η μεγαλύτερη χαλυβουργική πόλη Tangshan της Κίνας έχει αρχίσει να εφαρμόζει μείωση της παραγωγής κατά 30%. Η μείωση λέγεται ότι ισχύει για το υπόλοιπο του έτους.

Η παραγωγή ορυχείων χαλκού Codelco της Χιλής αυξήθηκε 5,8% σε 152,55 τόνους τον Μάιο. Η παραγωγή ορυχείων Escondida της BHP (Μάιος) μειώθηκε κατά 9,2% σε 84.800 τόνους. Τέλος, η παραγωγή ορυχείων χαλκού Collahuasi της Χιλής μειώθηκε 3,7% σε 57.900 τον Μάιο.

Ο Knot της ECB επισημαίνει τη σταδιακή κατάργηση της υποστήριξης του coronavirus από τον Μάρτιο του 2022. Στη συνέχεια, ο Knot πρόσθεσε ότι είναι επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο επιτάχυνσης του πληθωρισμού.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν σύνθετα και υπηρεσίες PM από τα μεγάλα έθνη και σχόλια από την Lagarde της ECB, τον Enria, de Guindos και Buba's Buch. Θυμηθείτε ότι οι ΗΠΑ θα είναι ήρεμες καθώς το έθνος γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →