Ο χρυσός είχε μια υπέροχη συνεδρία χθες από την περιοχή ενοποίησης μεταξύ 1797,21 $ / oz και πάνω.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός είχε μια υπέροχη συνεδρία χθες από την περιοχή ενοποίησης μεταξύ 1797,21 $ / oz και πάνω. Το ασήμι ακολούθησε επίσης το εμπόριο 0,77% υψηλότερα στα 26,63 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός στηρίζεται σε κέρδη που παρατηρήθηκαν χθες να διαπραγματεύονται 1,29% υψηλότερα και οι συναλλαγές spot WTI στα 76,74 $ / bb το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

Κοιτάζοντας το κλίμα κινδύνου από τη νύχτα, το ASX (-0,73%) και η Shanghai Composite (-0,60%) διαπραγματεύθηκαν στο κόκκινο ενώ το Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,16%. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε -0,23% και η μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν και πάλι NZD / USD που διαπραγματεύεται πάνω από 1% υψηλότερα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία πλήρους ενοποίησης και διαπραγματεύεται στο πλάι.

Όσον αφορά τις ειδήσεις,

Ο Lowe της RBA αναφέρει ότι η τράπεζα δεν σκέφτεται αυξήσεις επιτοκίων το 2023 και παρακάμπτει τις εκκλήσεις για αύξηση επιτοκίων. Πρόσθεσε ότι δεν αναμένει την αύξηση του επιτοκίου μέχρι το 2024 το νωρίτερο.

Γερμανία Αναμένεται εργοστασιακές παραγγελίες -3,7% έναντι + 0,9% m / m αναμένεται.

Η RBA αφήνει αμετάβλητο το επιτόκιο μετρητών στο 0,10% στην απόφαση νομισματικής πολιτικής του Ιουλίου. Η τράπεζα διατηρεί το ομόλογο του Απριλίου 2024 ως στόχο αποδόσεων ομολόγων. Η RBA θέλει να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επιχειρηματική εμπιστοσύνη NZIER (Q2) 7% έναντι προηγούμενης -13%.

Οι τιμές αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων του RBNZ Νοεμβρίου είναι πάνω από 70%.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τον ΟΠΕΚ + να βρει συμβιβαστική συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Οι συνομιλίες απέτυχαν χθες και η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε για άλλη μια φορά.

Το κλείδωμα στο Σίδνεϊ (Αυστραλία) φαίνεται να είχε μόνο μικρό αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ανοίξουν από τις 19 Ιουλίου καθώς θα αρθούν οι περιορισμοί.

Ανυπομονούμε για το υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται τα δεδομένα PMI κατασκευής από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα δεδομένα ZEW της Γερμανίας, τις λιανικές πωλήσεις της ΕΕ, τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και το σύνθετο PMI, το PMI των μη μεταποιημένων ISM των ΗΠΑ και τα σχόλια από την Enria και τον de Guindos της ΕΚΤ

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →