Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται σταθερά οδηγώντας στο ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται σταθερά οδηγώντας στο ευρωπαϊκό άνοιγμα. Δεν υπήρχε πάρα πολύ κίνηση στο σύνολο του συγκροτήματος εμπορευμάτων, καθώς ο χαλκός (0,09%) και το σημείο WTI (0,08%) παρέμειναν αρκετά στατικά. Αυτά τα είδη κινήσεων της αγοράς αναμένονται συνήθως πριν από τις μη μισθολογικές μισθοδοσίες.

Το συναίσθημα κινδύνου αναμίχθηκε όλη τη νύχτα. Οι Nikkei 225 (0,27%) και ASX (0,59%) σημείωσαν άνοδο ενώ το Shanghai Composite έπεσε 1,85%.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έχει ωθήσει 0,07% υψηλότερα και η μεγαλύτερη μετακίνηση τη νύχτα ήταν EUR / USD (-0,10%) Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD φαίνεται αδύναμο σήμερα το πρωί και διαπραγματεύεται -1,79% κάτω στα 32.920 $.

Όσον αφορά τις ειδήσεις από μια μέρα στην άλλη, η Αυστραλία θα μειώσει τις διεθνείς αφίξεις κατά 50% λόγω του κινδύνου πίεσης του δέλτα COVID-19.

Η Νότια Κορέα είναι πιθανότατα η πρώτη ασιατική οικονομία που ξεκίνησε να ομαλοποιεί τη νομισματική πολιτική.

Υπήρξαν ορισμένες αναφορές ότι οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενδέχεται να μην αναγνωρίζουν εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου Covid-19 για ταξιδιωτικά διαβατήρια.

Η Georgieva του ΔΝΤ λέει ότι μόλις μια χώρα φτάσει στο ποσοστό εμβολιασμού 50% οδηγεί σε σημαντικά βελτιωμένη οικονομική απόδοση.

Το ΔΝΤ πρόσθεσε επίσης, ότι εξακολουθεί να βλέπει σημαντική μείωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, θα επηρεάσει την πίεση των μισθών και των τιμών.

Οι ΗΠΑ κέρδισαν την υποστήριξη για την παγκόσμια πρωτοβουλία ελάχιστου φόρου εταιρειών από 130 χώρες.

Εν μία νυκτί υπήρξε η κατάργηση ορισμένων περιορισμών στην αυστραλιανή πολιτεία του Κουίνσλαντ, αλλά ο πρωθυπουργός Μόρισον παρουσίασε επίσης ένα σχέδιο 4 βημάτων για τη μείωση των περιορισμών κλειδώματος αλλού.

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αναβλήθηκε μέχρι σήμερα, αφού οι εκπρόσωποι δεν κατάφεραν να βρουν λύση. Αναφέρθηκε ότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ.

Χθες, ο Fark's Harker επανέλαβε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του για μείωση. Έχει ειπωθεί ότι ψάχνει για μείωση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

Κοιτώντας μπροστά στις υπόλοιπες συνεδρίες, το κύριο γεγονός είναι η έκθεση μισθοδοσίας εκτός αγροτικού τομέα. Επίσης καναδικά και αμερικανικά εμπορικά στοιχεία, παραγγελίες εργοστασίων των ΗΠΑ και σχόλια από την Lagarde και  Enria της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →