Week ahead - Ο πληθωρισμός θερμαίνει τους αναλυτές που αναζητούν διάσπαση πάνω από τα 1.850 δολάρια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι αναλυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν το επίπεδο του χρυσού στα 1.850 δολάρια καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν να θερμαίνονται. Ωστόσο, οι αβέβαιες οικονομικές προοπτικές αναγκάζουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να παραμείνει υπομονετική και να διατηρήσει τις εξαιρετικά χαλαρές νομισματικές πολιτικές της.

Οι αναλυτές είπαν ότι ο χρυσός βρίσκεται σε γλυκό σημείο καθώς περισσότεροι επενδυτές αναζητούν αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το χρυσό έρχεται μετά τον ετήσιο δείκτη CPI των ΗΠΑ, που αυξήθηκε 4,2% τον περασμένο μήνα, η πιο σημαντική αύξηση σε 13 χρόνια. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκαν 6,2% για το έτος, η μεγαλύτερη αύξηση ρεκόρ.

Ο Bart Melek, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της TD Securities, δήλωσε ότι παρόλο που ο πληθωρισμός αυξάνεται, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει εάν θα είναι πιο μόνιμος ή μεταβατικός, πράγμα που είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες από την Federal Reserve.

Ο Melek πρόσθεσε ότι η TD βρίσκεται σήμερα στο στρατόπεδο ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός. Εξήγησε ότι ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων συνεχίζουν να αυξάνονται, υπάρχει αρκετή πλεονάζουσα ικανότητα στην παγκόσμια οικονομία για να καλύψει αυτόν τον νέο κύκλο ταύρων.

"Πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα είναι αρκετά άνετη, κοιτάζοντας τους τελευταίους αριθμούς πληθωρισμού", είπε.

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να προσπαθεί να διατηρήσει τη γραμμή στη νομισματική της πολιτική, η Melek είπε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού οι τιμές του χρυσού αυξηθούν πάνω από 1.850 δολ. η ουγγιά. Πρόσθεσε ότι αν το επίπεδο τιμών σπάσει, τότε ο επόμενος πρωταρχικός στόχος θα είναι τα υψηλότερα επίπεδα του Ιανουαρίου πάνω από 1.900 $.

Ο Sean Lusk, συν-διευθυντής εμπορικής αντιστάθμισης της Walsh Trading, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το χρυσό καθώς ο πληθωρισμός είναι "πραγματικός".

Πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει η απειλή ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα ωθήσει τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα καθώς οι έμποροι σταθερού εισοδήματος αρχίζουν να προβλέπουν την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πτώση στις τιμές του χρυσού λόγω της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων είναι μια ευκαιρία αγοράς.

"Η αβεβαιότητα αφθονεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Fed θα διστάσει να σφίξει τη νομισματική πολιτική και αυτό θα είναι καλό για τον χρυσό", είπε. "Ακόμα κι αν η Fed φαίνεται πολύ σφιχτή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι πίσω από την καμπύλη. Τα πραγματικά επιτόκια θα παραμείνουν σε αρνητική επικράτεια και αυτό είναι ένα καλό περιβάλλον για τον χρυσό."

Ο Carsten Fritsch, αναλυτής πολύτιμων μετάλλων στην Commerzbank, δήλωσε σε σημείωμα την Παρασκευή ότι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων που έφτασε το 1,7% έχει συγκρατήσει τον χρυσό από το να σπάσει πάνω από 1.850 δολ. η ουγγιά. Ωστόσο, ο Fritsch έβαλε επίσης τις αποδόσεις των ομολόγων σε προοπτική.

"Αν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 1,7% [Πέμπτη], εξακολουθούν να είναι 2,5% χαμηλότερες από τον τρέχοντα ρυθμό πληθωρισμού. Ακόμα κι αν το τελευταίο πέσει ξανά κατά τη διάρκεια του έτους, τα πραγματικά επιτόκια παραμένουν σημαντικά αρνητικά. είναι επειδή η συνεχιζόμενη υπερ-επεκτατική νομισματική πολιτική θέτει αυστηρά όρια σε οποιαδήποτε αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων ", είπε.

Ο Fritsch είπε ότι αναμένει να δει ανανεωμένο κερδοσκοπικό ενδιαφέρον για το χρυσό, καθώς οι τιμές έχουν «δώσει το πράσινο φως» να αυξηθούν.

Αν και ο πληθωρισμός θα είναι ανοδικός για το χρυσό, ο Λούσκ είπε ότι το πολύτιμο μέταλλο την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει επίσης να προσελκύσει νέα ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται με την αυξανόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενώ η αγορά χρυσού βλέπει κάποια νέα ανοδική πορεία σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν επίσης ότι το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να αντιμετωπίζει κάποιες αντιξοότητες, δηλαδή τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τα κρυπτονομίσματα.

Σε ένα δημοσίευμα, ο Mike McGlone, ανώτερος αναλυτής εμπορευμάτων στο Bloomberg Intelligence, περιγράφει το επίπεδο των 1.850 δολαρίων ανά ουγγιά ως «σφάλμα στρογγυλοποίησης». Πρόσθεσε ότι το πολύτιμο μέταλλο θα ήταν υψηλότερα εάν δεν ήταν το bitcoin.

Ο McGlone πρόσθεσε ότι με τις τιμές του χαλκού να φτάνουν στα υψηλά όλων των εποχών, οι τιμές του χρυσού θα έπρεπε να διαπραγματεύονται περίπου στα 2.300 $ ανά ουγγιά.

«Ο χρυσός έχει φτάσει σε σημείο καμπής αντικατάστασης στα χαρτοφυλάκια επενδύσεων από το Bitcoin», είπε. "Ο χρυσός θα είναι βαρετός για λίγο καθώς ο ενθουσιασμός και το ανοδικό δυναμικό μετατοπίζονται προς το νέο ψηφιακό - Bitcoin."

Δεδομένα για παρακολούθηση

Σύμφωνα με αναλυτές, με όλα τα μάτια στραμμένα στον πληθωρισμό, οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να δουν τι παρακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής του Απριλίου θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Οι αγορές θα λάβουν επίσης περαιτέρω δεδομένα κατασκευής και πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ και προκαταρκτικούς αριθμούς κατασκευής.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →