Ο χρυσός έχει μια αξιοπρεπή αρχή για την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός έχει μια αξιοπρεπή αρχή για την εβδομάδα και διατηρεί το σπάσιμο του πάνω από το προηγούμενο υψηλό των 1845,44 $ / ουγκιά. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται 0,21% υψηλότερα στα 1848 $ / oz. Το ασήμι έχει επίσης μια αξιοπρεπή συνεδρία και διαπραγματεύεται σχεδόν μισό τισ εκατό υψηλότερα στα 27,60$ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός ανεβαίνει 0,12% υψηλότερα και το WTI είναι 0,25% στο κόκκινο.

Όσον αφορά τις αγορές, το συναίσθημα ήταν αρκετά μικτό τη νύχτα. Το Nikkei 225 έκλεισε -0,92% χαμηλότερα, ενώ το ASX (0,13%) και το Shanghai Composite (0,81%) διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα.

Στο FX, οι αντιπόδες είχαν τις χειρότερες επιδόσεις τη νύχτα. Το AUD / USD υποχώρησε -0,19%, ενώ το NZD / USD ήταν το ζεύγος με τη μεγάλυτερη πτώση -0,29%.

Μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες του Σαββατοκύριακου ήταν η κατάρρευση του bitcoin. Το κρυπτονόμισμα έχει μειωθεί 35% από τότε που έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών στις 14 Απριλίου και αυτή τη φορά η πτώση αιτιολογείται από τα tweets του Elon Musk.

Στην Κίνα, το τμήμα στατιστικών σχολιάζει τα «δεδομένα δραστηριότητας» του Απριλίου λέγοντας ότι εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικά για την ανάκαμψη.

Η Κινεζική βιομηχανική παραγωγή 9,8% ετησίως (αναμενόμενη + 10%) & οι λιανικές πωλήσεις 17,7% ετησίως (αναμενόμενη + 25,0%) και οι δύο μετρήσεις είναι για τον Απρίλιο. Τα δεδομένα PPI της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο + 3,6% ετησίως (έναντι αναμενόμενου 3,1%).

Στο μέτωπο του covid, η Ταϊβάν ανέφερε 206 νέες καθημερινές περιπτώσεις COVID-19 και ενίσχυσε τα μέτρα για να προσπαθήσει να σταματήσει την εξάπλωση.

Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία Escondida και Spence έχουν απορρίψει μια νέα προσφορά συμβάσεων αυξάνοντας τον κίνδυνο ακόμα μιας απεργίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vale είπε ότι το σιδηρομετάλλευμα δεν βρίσκεται στην κορυφή ενός νέου supercycle και αναμένει ότι η ζήτηση θα εξισορροπηθεί σε λίγα χρόνια.

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Πρόεδρος είναι ανοιχτός σε νέους τρόπους πληρωμής για τη συμφωνία υποδομής. Είπαν επίσης ότι αναμένουν την αντίθετη πρόταση του GOP έως την Τρίτη.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται τα δεδομένα παραγωγής της NY Fed και σχόλια από τους Haldane της BoE και από τους Kaplan και Clarida της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →