Ο χρυσός και το ασήμι έχουν μικτή έναρξη στην συνεδρία την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι έχουν μικτή έναρξη στην συνεδρία την Τετάρτη. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα κατά 0,10% ενώ το ασήμι έχει μειωθεί 1,74% φθάνοντας στα 27,76 $ / ουγκιές. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει μειωθεί -0,81% και το σημείο WTI πέφτει περίπου μισό τοις εκατό.

Στις αγορές κινδύνου, οι Nikkei 225 (-1,28%), ASX (-1,90%) και Shanghai Composite (-0,57) διαπραγματεύτηκαν στο κόκκινο καθώς το συναίσθημα κινδύνου πήρε τη σειρά του για το χειρότερο εν μία νυκτί.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη κίνηση ήταν EUR / USD, η οποία αυξήθηκε 0,16% καθώς συνεχίζει η αδυναμία του greenback. AUD / USD και NZD / USD διαπραγματεύονται εντός των ορίων τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο μέτωπο της κρυπτογράφησης, το BTC / USD συνέχισε την πτώση του για διαπραγμάτευση κάτω από τα 40K $.

Στο μέτωπο των ειδήσεων, ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Κάτω μιλάει για την προσθήκη περισσότερων περιοχών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το έθνος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Οι περιορισμοί στα σύνορα COVID-19, Canada-A.S. έχουν παραταθεί για έναν ακόμη μήνα (έως τις 21 Ιουνίου).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει για το πάγωμα της επενδυτικής συμφωνίας της Κίνας. Με θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, συμπεριλαμβανομένης της μεταχείρισης της Κίνας στην Ταϊβάν και της μουσουλμανικής κοινότητας των Ουιγούρων.

Υπήρξαν περισσότερες καλές φήμες στο Twitter σχετικά με την πιθανή επανεκκίνηση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν εν μία νυκτί. Αυτό συμβαίνει όταν ένας Ρώσος απεσταλμένος είπε ότι κάποια θετικά νέα επρόκειτο να βγουν από τις συνομιλίες αυτή την Τετάρτη.

Η τελική βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Μάρτιο έφτασε ελαφρώς + 1,7% στην αποστολή + 2,2% m / m

Αναμενόμενο κέρδος CPI Απριλίου Ηνωμένου Βασιλείου + 1,5% έναντι + 1,5% ετησίως

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Yellen είπε ότι το σχέδιο υποδομής του Μπάιντεν θα βελτιώσει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εταιρειών. Το στρατόπεδο του Μπάιντεν λέγεται ότι ενθαρρύνθηκε χθες από τις διμερείς συνομιλίες.

Η Ιαπωνία πρόκειται να επεκτείνει την υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής προηγμένων ημιαγωγών και μπαταριών. Υπήρξε μια παγκόσμια έλλειψη που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν καθυστέρησε την ανανέωση της μαύρης λίστας επενδύσεων του Τραμπ στην Κίνα.

Ο κορυφαίος χαλυβουργικός κόμβος Tangshan της Κίνας αναγκάστηκε να κλείσει λόγω προβλημάτων ρύπανσης μεταξύ 18-20 Μαΐου.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της περιόδου σύνδεσης, τα κυριότερα σημεία των δεδομένων περιλαμβάνουν EU CPI, Canadian CPI, εβδομαδιαία DoE's, FOMC λεπτά συνεδριάσεων

Η Fed's Bostic, η ECB's Lane, η Γερμανική Αντιπρόεδρος της Buba Buch, η Enria της ECB, οι Fed's Quarles και η Panetta της ECB είναι έτοιμες να μιλήσουν κάποια στιγμή σήμερα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →