Ο χρυσός κινείται στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας 0,12% υψηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας 0,12% υψηλότερα στα 1829 $ / oz, μετά από κάποια σταθερά κέρδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης. Το ασήμι διαπραγματεύεται σχεδόν επίπεδα αλλά πάνω από την ψυχολογική περιοχή των 27 $ / ουγκιών. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει μειωθεί κατά μισό τοις εκατό, ενώ το WTI διαπραγματεύεται επίσης στα 63,78 $ / bbl.

Μετά από μια θετική παράδοση από τη Wall Street, οι Nikkei 225 (2,37%), ASX (0,45%) και Shanghai Composite (0,54%) έκλεισαν όλα σε θετική περιοχή. Οι ευρωπαϊκές προθεσμιακές αγορές δείχνουν θετικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, τα περισσότερα από τα μεγάλα ζεύγη διαπραγματεύονταν σε στενό εύρος. Μόνο το EUR / USD μετακινήθηκε σε διψήφια ποσοστιαία μεταβολή καθώς το ζεύγος διαπραγματεύθηκε 0,17% υψηλότερα. Το BTC / USD έχει ανακάμψει από τα χαμηλά του των 46.000 $ και τώρα διαπραγματεύεται στα 49.020 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, η Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσει 512 δις γεν από το αποθεματικό προϋπολογισμού έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει εμβόλια. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα πρόκειται να δώσει συνέντευξη τύπου στις 11 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Το αμερικανικό Sec State είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν την Αυστραλία μόνη της για να αντιμετωπίσει τον εξαναγκασμό της Κίνας. Αυτό έρχεται μετά από μια σειρά μέτρων που είχαν επιβληθεί στην Αυστραλία από την Κίνα, ένα ήταν η απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα.

Ο Bailey της Τράπεζας της Αγγλίας αναφέρει ότι ενδέχεται να υπάρχει περίπτωση για εκδοσή ψηφιακού νομίσματος. Ο Cunliffe συμφώνησε για την BoE που εκδίδει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

Όσον αφορά τα στοιχεία από μια μέρα στην άλλη, το PMI παραγωγής της Νέας Ζηλανδίας για τον Απρίλιο έφτασε τα 58,4 (προηγούμενο 63,6)

Μετά την επική δημοσίευση του Musk, η Coinbase, σκοπεύει να εισαγάγει το DOGEcoin σε λίγες εβδομάδες.

Ο Bullard της Fed αναφέρει ότι είναι μια κρίση σχετικά με το αν ο πληθωρισμός είναι παροδικός. Στη συνέχεια, είπε ότι η νομισματική πολιτική είναι σε καλή θέση, δεν θέλει να μετατοπίσει την πολιτική σε κρίση. Ο Bullard ήταν πολύ αισιόδοξος για την οικονομία των ΗΠΑ και είπε ότι πρόκειται να αναπτυχθεί πέρα πό το προ-πανδημικό επίπεδο παραγωγής έως τα τέλη Ιουνίου.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν λέει ότι θα συναντηθεί ξανά με τους Ρεπουμπλικάνους την επόμενη εβδομάδα για τις υποδομές. Ο Μπάιντεν σημείωσε επίσης ότι θέλει να δει πραγματική πρόοδο στη διμερή συμφωνία μέχρι την ημέρα των μνημείων.

Η CME αύξησε τα περιθώρια συντήρησης μελλοντικών συμβολαίων χαλκού κατά 8,2% στα 6.600 $ ανά συμβόλαιο από τον Μάιο του 2021.

Η κορυφαία πόλη παραγωγής χάλυβα της Κίνας προειδοποιήσε τους μύλους να διατηρήσουν την τάξη της αγοράς και δήλωσε ότι θα εξετάσει παράνομες πρακτικές που έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγούν τις τιμές.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται η δήλωση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι καναδικές μεταποιητικές πωλήσεις, η μεταποιητική και βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, τα δεδομένα του Μίτσιγκαν, ο εβδομαδιαίος αριθμός Baker Hughes rig και σχόλια από τον Kaplan της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →