Week ahead - κινδυνεύει ο χρυσός να ξεπουληθεί την επόμενη εβδομάδα;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο πώλησης υπό το φως ενός ισχυρότερου δολαρίου ΗΠΑ.

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι αν ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει τη ζώνη στήριξης 1.777-1790 δολαρίων ή όχι, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Pepperstone Chris Weston.

Το κύριο γεγονός της επόμενης εβδομάδας θα είναι η ανακοίνωση επιτοκίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ακολουθούμενη από τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

"Δεν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε μια σημαντική ανακοίνωση που θα σοκάρει την αγορά επιτοκίων των ΗΠΑ πολύ έντονα, προκαλώντας σημαντικές περιστροφές σε παράγωγα δεύτερης τάξης όπως το δολάριο ΗΠΑ, μετοχές και χρυσό", δήλωσε ο Weston.

Και ενώ ο πληθωρισμός των Η.Π.Α. τρέχει πιο ζεστός από το αναμενόμενο, με τον βασικό ετήσιο ΔΤΚ των ΗΠΑ στο 4,5% τον Ιούνιο, η κατάσταση της απασχόλησης παραμένει η κορυφαία ανησυχία για την κεντρική τράπεζα.

Στη συνέντευξη Τύπου του Ιουνίου, ο Πάουελ επανέλαβε ότι η Fed θα σήμαινε «πολύ νωρίτερα» προτού μειώσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της ή να αυξήσει τα επιτόκια.

"Ωστόσο έχει σημασία, και οι λέξεις μεμονωμένα μετακινούν τις αγορές - ή στην περίπτωση του FOMC του Ιουνίου ήταν οι προβλέψεις για το ρυθμό τροφοδοσίας - το" dot plot "- που πυροδότησε κάποια αστάθεια στις αγορές, με εκκλήσεις για δύο αυξήσεις το 2023. Δεν φαίνεται ότι ο Πάουελ θα αναστατώσει τις αγορές, αλλά οποιαδήποτε αφήγηση που δημιουργεί μια ισχυρή συναίνεση ότι ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να είναι η ημερομηνία για μια επίσημη ανακοίνωση για μείωση, θα μπορούσε να φέρει τους πωλητές στα ομόλογα του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών (αποδόσεις υψηλότερες), οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν ζωή στο USD που ζυγίζει σε χρυσό ", πρόσθεσε ο Weston.

Ένα ζήτημα για το χρυσό είναι ότι δεν διαθέτει νέους υποστηρικτικούς οδηγούς που θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές πολύ πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτή η εβδομάδα ήταν μια άλλη απόδειξη ότι καθώς το πολύτιμο μέταλλο απέτυχε να συσσωρευτεί καθώς οι μετοχές έπεσαν και οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ εξαντλήθηκαν.

«Οι τιμές του χρυσού αγωνίζονται να σταθεροποιηθούν παρά τις καταρρέουσες πραγματικές τιμές. Η επίμονη αδυναμία του κίτρινου μετάλλου έναντι των πραγματικών αποδόσεων δείχνει μια ευάλωτη μικροδομή, ενώ την ίδια στιγμή, η αδυναμία του χρυσού να συσπειρωθεί παρά το περιβάλλον συναλλαγών κινδύνου αποδεικνύει ότι οι κερδοσκοπικές ροές παραμένουν ιδιαίτερα αδύναμες , "σημείωσε ο στρατηγός στρατηγικής της TD Securities, Daniel Ghali. «Η παγκόσμια μακροοικονομική ανάπτυξη κατέλυσε την ανατιμολόγηση των προσδοκιών για τις αυξήσεις της Fed, αλλά ο χρυσός δεν μπόρεσε ακόμα να πιάσει μια προσφορά, ενισχύοντας τις δυνατότητες για βαθύτερη υποχώρηση».

Ο Ghali πρόσθεσε ότι η TD Securities ξεκινά μια τακτική έλλειψη σε ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού, προβλέποντας πτώση προς τα 1.730 δολ. ανά ουγγιά.

Η πορεία της λιγότερης αντίστασης για το χρυσό είναι προς τα κάτω, πρόσθεσε η ειδική των πολύτιμων μετάλλων της Gainesville Coins, Everette Millman.

"Ο χρυσός έχει δει κάποια βραχυπρόθεσμη αστάθεια. Παρόλο που αυτές οι κινήσεις των τιμών δεν ήταν μεγάλες, ο χρυσός φαίνεται να ανακάμπτει", ανέφερε η ειδικός των πολύτιμων μετάλλων της Gainesville Coins, Everette Millman. "Είμαι λίγο bearish στο χρυσό τώρα."

Αφού απότυχε να κινηθεί υψηλότερα στο πίσω μέρος των χαμηλότερων μετοχών, ο χρυσός ενδέχεται να κινδυνεύει να υποχωρήσει καθώς ανακάμπτει το χρηματιστήριο, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής Bart Melek της TD Securities.

"Οι μετοχές ανέκαμψαν και μάζεψαν όλες τις απώλειες. Και είχαμε λίγο αύξηση στο επιτόκιο. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί το χρυσό να διορθωθεί εδώ", δήλωσε ο Melek. "Βλέπουμε τα 1.730 $ ως υποστήριξη, αλλά δεν περιμένουμε την πτώση σε αυτό το επίπεδο σήμερα ή αύριο."

Είναι ο στασιμοπληθωρισμός ο πραγματικός κίνδυνος;

Όλο και περισσότεροι αναλυτές αρχίζουν να μιλάνε για το στασιμοπληθωρισμό ως αυξανόμενη ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ. Ο στασιμοπληθωρισμός είναι ένα περιβάλλον υψηλότερου πληθωρισμού και βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης.

"Ο στασιμοπληθωρισμός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος φέτος. Ακόμα και μέλη της Fed λένε ότι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι υψηλότερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όταν φτάνουμε στην άλλη πλευρά του« μεταβατικού πληθωρισμού », οι πιέσεις των τιμών πιο μακροπρόθεσμες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από τον στόχο της Fed. Αν το συνδυάσουμε με χαμηλότερη ανάπτυξη, θα επιστρέψουμε στο σενάριο στασιμοπληθωρισμού, "είπε ο Millman.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγορές θα παρακολουθούν προσεκτικά τους αριθμούς ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης εβδομάδας. Η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, με τις προσκλήσεις συναίνεσης της αγοράς να προβλέπουν αύξηση στο 8,6%.

"Ο αριθμός του ΑΕΠ θα είναι μεγάλος την επόμενη εβδομάδα. Πολλές από τις περίεργες κινήσεις στις αγορές του Δημοσίου βασίζονται στην ιδέα ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη", είπε. "Αυτό είναι σίγουρα θετικό για το χρυσό."

Δεδομένα για παρακολούθηση

Δευτέρα: Νέα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών.

Τρίτη: Παραγγελίες ανθεκτικών αγαθών και κατανάλωση εμπιστοσύνης.

Τετάρτη: Ανακοίνωση επιτοκίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και συνέντευξη τύπου του Jerome Powell.

Πέμπτη: Δεδομένα 2ου τριμήνου ΑΕΠ, αξιώσεις ανεργίας και εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών.

Παρασκευή: Δείκτης τιμών PCE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →