Μετά από ένα δύσκολο τέλος την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα θετικά, αυξάνοντας 0,23% στη συνεδρία της Ασίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από ένα δύσκολο τέλος την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα θετικά, αυξάνοντας 0,23% στη συνεδρία της Ασίας. Το ασήμι διαπραγματεύεται επίσης καλά και έχει μετακινηθεί 0,23% υψηλότερα στο εμπόριο στα 25,22 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 0,40% υψηλότερος και το WTI έχει χάσει -1,18%.

Στους δείκτες, το Nikkei 225 έχει αυξηθεί 1,04% και το ASX διαπραγματεύθηκε σταθερά. Το Shanghai Composite όμως έπεσε τεράστια -2,50%. 

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν του USD / JPY που υποχώρησε -0,20%. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται χαμηλότερα -0,08% αλλά ενισχύεται έναντι του δολαρίου Αυστραλίας καθώς το AUD / USD υποχώρησε -0,18%. Στον χώρο της κρυπτογράφησης, το bitcoin έχει αναβιώσει το Σαββατοκύριακο και φαίνεται ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 40.000 $.

Κοιτάζοντας τις μεγάλες ιστορίες του Σαββατοκύριακου και της νύχτας, οι εταιρείες στην Κίνα αγωνίστηκαν στις αγορές τη νύχτα μετά από θέσπιση από το Πεκίνο αυστηρότερων κανονισμών. Αυτό περιελάμβανε απαγόρευση στις εταιρείες που προσφέρουν μαθήματα στο σχολικό πρόγραμμα να δημοσιοποιούνται και να αντλούν κεφάλαια.

Ορισμένες εταιρείες στέγασης υπέφεραν επίσης στην Κίνα, αφού το PBOC διέταξε τους δανειστές στη Σαγκάη να αυξήσουν τα επιτόκια στεγαστικού δανείου για τους αγοραστές σπιτιού για πρώτη φορά.

Ιαπωνικό PMI μεταποίησης (Ιουλ) 52,2 έναντι προηγούμενου 52,4.
Περισσότεροι από την Κίνα, όπως είπε ο Αντιπρόεδρος των Υπουργών Εξωτερικών, ότι η σχέση με τις ΗΠΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αν και, η Κίνα λέει ότι ζήτησε από τις ΗΠΑ να καταργήσουν τις κυρώσεις εναντίον Κινέζων ηγετών.

Οι συνομιλίες για τις υποδομές των ΗΠΑ συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και προφανώς, εξακολουθεί να υπάρχει ουσιαστική διαφωνία.

Το Σίδνεϊ πρόκειται να ανακοινώσει ένα εκτεταμένο κλείδωμα σήμερα (στα μέσα Σεπτεμβρίου).

Στις ΗΠΑ, ο Fauci λέει ότι ορισμένοι στις ΗΠΑ μπορεί να χρειάζονται ενισχυτικές λήψεις εμβολίου COVID-19.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται η ανάγνωση της γερμανικής IFO, οι νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τα σχόλια από τον Vlieghe της BoE

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →