Χρυσός και ασήμι αναμιγνύονται σήμερα το πρωί οδηγώντας στην ευρωπαϊκή συνεδρία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Χρυσός και ασήμι αναμιγνύονται σήμερα το πρωί οδηγώντας στην ευρωπαϊκή συνεδρία. Το κίτρινο μέταλλο ολοκλήρωσε τη συνεδρία χθες -0,22% και διαπραγματεύεται κάτω από το επίπεδο των 1800 $ / oz σήμερα το πρωί. Το ασήμι είναι ακριβώς στο επίπεδο αλλά στη συνεδρία της Δευτέρας κατάφερε να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό αυξάνοντας την τιμή του κατά 0,10%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει υποχωρήσει -0,11% αφού είχε καλή απόδοση την προηγούμενη ημέρα και το WTI μειώθηκε -0,36%.

Στις αγορές, οι κινεζικοί δείκτες αγωνίστηκαν για άλλη μια φορά καθώς το Shanghai Composite έπεσε -2,32%. Τα Nikkei (0,49%) και ASX (0,50%) δεν είχαν κανένα πρόβλημα αφού πήραν το προβάδισμα από τη Wall Street.

Στις αγορές συναλλάγματος, οι αντιπόδες αγωνίστηκαν εν μία νυκτί καθώς το NZD / USD (-0,18%) και το AUD / USD (-0,20%) και τα δύο μειώθηκαν. Το USD / JPY αγωνίστηκε επίσης και υποχώρησε περίπου-0,21% τη νύχτα. Το BTC / USD αποσύρθηκε από τα χθεσινά υψηλά και ξεκινά τη συνεδρία στα 37.246 $

Κοιτάζοντας τις μεγάλες ιστορίες από τη νύχτα, ο αρχηγός της Γερουσίας Schumer δήλωσε ότι η Γερουσία μπορεί να χρειαστεί να μείνει για το σαββατοκύριακο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία υποδομής.

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής εισφορών για την επιβράδυνση των εξαγωγών χάλυβα, ελπίζοντας να μειώσει τις εγχώριες τιμές.

Οι εξαγωγές άνθρακα στην Αυστραλία στο Νιούκασλ αυξάνονται και πάλι μετά από πολλές διακοπές.

Η TSMC κατασκευαστής τσιπ της Ταϊβάν σχεδιάζει σημαντική επέκταση της παραγωγής. Η TSMC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο.

Κινεζικά βιομηχανικά κέρδη για τον Ιούνιο + 20% ετησίως (προηγούμενο + 36,40%).

Το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κράτος της Αυστραλίας αναφέρει ένα ακόμη ρεκόρ υψηλών νέων κρουσμάτων.

Η Rio Tinto (RIO: LSE) δήλωσε ότι απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους στο ορυχείο αλουμινίου BC. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή θα μειωθεί κατά 35% στην περιοχή.

Η Amazon (AMZN: NYSE) αρνήθηκε την αναφορά ότι θα αποδέχεται κρυπτογράφηση ως τρόπο πληρωμής. Η εταιρεία είπε επίσης ότι δεν θα κυκλοφορήσει το δικό της νόμισμα αλλά συνεχίζει να διερευνά τα κρυπτονομίσματα.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, τα βασικά δεδομένα διαρκών αγαθών των ΗΠΑ, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην CB των ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε επίσης να ακούσουμε από τον Kuroda της BoJ και τον Debelle του RBA.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →