Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται χαμηλότερα αλλά και τα δύο έχουν απορρίψει νέα χαμηλότερα επίπεδα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται χαμηλότερα αλλά και τα δύο έχουν απορρίψει νέα χαμηλότερα επίπεδα. Το κίτρινο μέταλλο έφτασε στο χαμηλό των 1792 $ / oz στη χθεσινή συνεδρία (περίπου στις 9 π.μ. ώρα Λονδίνου) και έκτοτε έχει μετακινηθεί για να ξαναπαίξει κοντά στα 1800 $ / oz για διαπραγματεύση στα 1798 $ / oz. Το ασήμι σημείωσε υψηλότερα χαμηλά και υψηλότερα υψηλά στο ωριαίο διάγραμμα από την ασιατική συνεδρία στις 21 Ιουλίου και κινείται στα 25,21 $ / ουγγιά χάνοντας 0,96%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει αυξηθεί 0,25% και φαίνεται ότι μπορεί να δοκιμάσει την ενοποίηση στα 4,39 $ / λίβρα. Το WTI έχει μειωθεί -0,18%.

Μετά από ένα σχετικά θετικό κλείσιμο στις ΗΠΑ, οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας αναμίχθηκαν. Το ASX (0,11%) σημείωσε άνοδο ενώ το Shanghai Composite έπεσε -0,82%. Οι ιαπωνικές αγορές έκλεισαν για δημόσια αργία.

Στις αγορές συναλλάγματος η μεγαλύτερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν του USD / JPY (0,12%). Ήταν μια αρκετά αδιάφορη συνεδρία, λόγω της διακοπής των ιαπωνικών αγορών. Το Bitcoin διαπραγματεύεται 1% υψηλότερα, αλλά στο μεγάλο σχήμα  δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη η κίνηση.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις από τη νύχτα, μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Villeroy είπε ότι η τράπεζα είναι απολύτως δικαιολογημένη να διατηρεί μια φιλική πολιτική στάση προς το παρόν.

Σύμφωνα με πηγές, οι Weidmann και Wunsch αντιτίθενται στη νέα οδηγία της ΕΚΤ.

Οι λιανικές πωλήσεις Ιουνίου του Ηνωμένου Βασιλείου + 0,5% έναντι + 0,4% m / m αναμένονταν.

Ο Vítor Constâncio (πρώην ECB VP) δηλώνει ότι ανησυχεί για το μελλοντικό συνδυασμό μέσων πολιτικής.

Australia Markit προκαταρκτική κατασκευή PMI (Ιούλιος) 56.8 (προηγούμενη 58.6) Υπηρεσίες 44.2 (προηγούμενη 56.8).

Ο γερουσιαστής του GOP Collins δήλωσε ότι η διμερής απελευθέρωση της συμφωνίας υποδομής πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα το νωρίτερο.

Η Κίνα πρόκειται να επανεξετάσει τα μέτρα αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές χάλυβα από την Ιαπωνία, την ΕΕ και τη Νότια Κορέα.

Κοιτάζοντας μπροστά στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα PMI flash από τα μεγάλα έθνη, οι καναδικές λιανικές πωλήσεις και η απόφαση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →