Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα. Το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται και πάλι στα 1800 $ / ουγγιά, στη ψυχολογική περιστρεφόμενη ζώνη, ενώ το ασήμι υπερασπίστηκε την πτώση κάτω από τα $ 25 / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει ανέβει 0,67% υψηλότερα και το WTI διαπραγματεύεται σταθερά μετά από μια εντυπωσιακή άνοδο 5,78% την Τετάρτη.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν καλό καθώς τα Nikkei 225 (0,58%), ASX (1,06%) και Shanghai Composite (0,30%) έκλεισαν όλα σε θετική περιοχή. Αυτό ήρθε μετά από ένα αξιοπρεπές προβάδισμα από τα μεγάλα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη κίνηση ήταν του AUD / USD που είχε  ράλι  ανακούφισης 0,17%. Το DXY είναι μόλις -0,04% χαμηλότερο στην αρχή της συνεδρίας. Στον χώρο της κρυπτογράφησης, φαίνεται ότι το Bitcoin υπερασπίστηκε με επιτυχία το επίπεδο των 30k $ για τώρα, καθώς οι bulls κατάφεραν να αυξήσουν την τιμή στα 32k $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις από μια μέρα στην άλλη, ήταν η χειρότερη μέρα για την πολιτεία NSW / Sydney (Αυστραλία), καθώς οι περιπτώσεις covid αυξάνονται.

Υπήρξαν αναφορές ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Sherman πρόκειται να επισκεφθεί την Κίνα για να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο οικονομικών γιγάντων.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι κρατικές παροχές έχουν δώσει στους ανθρώπους ένα κίνητρο να μην επιστρέψουν στη δουλειά. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι ο μακροπρόθεσμος πληθωρισμός δεν είναι πιθανό να ξεφύγει.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου των ΗΠΑ, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ ψήφισαν για να εμποδίσουν την έναρξη της συζήτησης σχετικά με τη διμερή συμφωνία υποδομής. Ωστόσο, ο Μάντσεν δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και είμαστε κοντά σε συμφωνία.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι οι εμβολιασμοί (COVID-19) θα είναι διαθέσιμοι για παιδιά κάτω των 12 ετών έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της περιόδου λειτουργίας, η ανακοίνωση της ΕΚΤ, τα δεδομένα εβδομαδιαίων θέσεων εργασίας των ΗΠΑ, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην EZ και τα σχόλια από την Lagarde της ΕΚΤ

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →