Week Ahead - Η Fed είναι σκύλος που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η σύγχυση σχετικά με το χαοτικό μήνυμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που ακολούθησε η μαρτυρία του Jerome Powell δημιούργησε μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα, η οποία διατηρεί τον χρυσό κάτω από το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά.

Οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για το χρυσό την επόμενη εβδομάδα, αλλά σημειώνουν ότι είναι σημαντικό για το πολύτιμο μέταλλο να σπάσει το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά για να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στο χώρο.

"Ο χρυσός συνεχίζει να ανακάμπτει. Πρέπει να σπάσει πάνω από τα 1.795,60 δολάρια", δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός της Blue Line Futures, Phillip Streible, «Την περασμένη εβδομάδα, η πώληση ήταν υπερβολική, γεγονός που έδωσε σε πολλούς ανθρώπους καλή ευκαιρία να τοποθετηθούν στο τέλος του έτους.

Όλη η προσοχή έχει δοθεί στις υψηλότερες προσδοκίες πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την πιθανότητα δύο αυξήσεων των επιτοκίων το 2023. Ωστόσο, ο Streible επεσήμανε ότι το τελευταίο είναι πολύ απίθανο.

"Η Fed είναι σκύλος που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει. Έπρεπε να βγουν έξω και να κάνουν μια τολμηρή δήλωση για να περιορίσουν κάποιες τιμές των εμπορευμάτων, το οποίο και κατάφεραν. Και αυτή την εβδομάδα, υπήρξε συνεργασία μεταξύ άλλων μελών της Fed, που επανέλαβαν αυτό το μήνυμα. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτόν. Ο πλήρης στόχος απασχόλησης θα διαρκέσει περισσότερο. Δεν βλέπω να αυξάνουν τα ποσοστά δύο φορές το 2023 ", είπε.

Συνολικά, υπήρξε μεγάλη σύγχυση γύρω από τη νομισματική δήλωση της Fed και ακολούθησε ένα φράγμα σχολίων της Fed.

"Έχουμε δει μεγάλη αστάθεια και πολλούς οδηγούς, όπως η Fed να πηγαίνει μπρος-πίσω", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας πολύτιμων μετάλλων του Gainesville Coins, Everett Millman. «Αμέσως μετά τη συνάντηση, όλοι θεωρούσαν ότι η Fed ήταν πολύ γεροδεμένη. Στη συνέχεια, οι ομιλητές της Fed το υποστήριξαν. Αλλά η μαρτυρία του Powell έδειξε πολύ πιο αισιόδοξο τόνο. Αυτό προκαλεί πολλά από αυτά τα σκαμπανεβάσματα για τις ευρύτερες αγορές και το χρυσό. "

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο χρυσός να καταλήξει να κολλήσει γύρω στα 1.790 δολάρια ανά ουγγιά αν δεν υπάρχουν σημαντικές αρνητικές εκπλήξεις στο μέτωπο των δεδομένων, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Bart Melek.

"Η άποψή μας είναι ότι η μέση τιμή χρυσού για το τρίτο τρίμηνο είναι 1.790 $ και τότε θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε καλύτερες τιμές αργότερα", δήλωσε ο Melek. "Οποιαδήποτε δεδομένα που δείχνουν ότι η Fed δεν είναι σε θέση να αναλάβει μια ισχυρή δράση από την πλευρά του χαούς για να ηρεμήσει τον πληθωρισμό είναι ανοδική για τον χρυσό. Εάν ο πληθωρισμός δεν είναι ζήτημα αργότερα, η Fed θα μπορούσε να αποσύρει μερικά από τα σχόλιά της σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων το 2023. "

Το σήμα αύξησης των τιμών του 2023 δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τις προβολές της Fed, οι οποίες δεν πάνε τέλεια, πρόσθεσε ο Melek. Η πιο πιθανή πραγματικότητα είναι ότι η Fed θα είναι αρκετά εξυπηρετική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το επόμενο επίπεδο αντίστασης του χρυσού είναι περίπου στα 1.818 $ και έπειτα στα 1.833 $, ενώ η υποστήριξη στα 1.775 $, σημείωσε ο Melek.

Ένα πιθανό bearish σημάδι που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα είναι η μη αντίδραση του χρυσού στην προσωρινή συμφωνία του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για ένα σχέδιο υποδομής 579 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο λέγεται ότι δημιουργεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

"Ο χρυσός θα πρέπει να σταθεροποιηθεί γύρω από αυτά τα επίπεδα. Αλλά οποιαδήποτε ανοδική κίνηση είναι δύσκολη. Η μεγάλη ανακοίνωση για την υποδομή την Πέμπτη δεν έκανε τίποτα για τον χρυσό. Γιατί ο χρυσός δεν αντιδρά θετικά σε περισσότερα ερεθίσματα; Κρατάει, αλλά δεν διαπραγματεύεται στα 2.500 $. Ακόμη και με τη κρυπτογράφηση που ξεπούλησε, ο χρυσός δεν βιώνει ράλι. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας και δεν είναι πραγματικά αισιόδοξος ", δήλωσε ο πρόεδρος της Phoenix Futures and Options LLC, Kevin Grady.

Ο αντίκτυπος της συμφωνίας της Βασιλείας III, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 28 Ιουνίου, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολουθεί επίσης στενά από τους ειδικούς του χρυσού.

"Θα υπάρξει μεταβλητότητα για τις επόμενες εβδομάδες. Θα ήθελα να δω ότι η αστάθεια ηρεμεί και ο χρυσός δοκιμάζει τα 1.800 δολάρια", δήλωσε ο Μίλμαν. "Μην περιμένετε μια μεγάλη άμεση αντίδραση στη Βασιλεία ΙΙΙ. Αυτά συμφωνήθηκαν χρόνια πριν, οπότε οι νέοι κανονισμοί δεν πρέπει να γλιστρήσουν σε καμία από τις τράπεζες."

Η αλλαγή του παιχνιδιού για το χρυσό θα ήταν όταν η Βασιλεία III αρχίσει να επηρεάζει το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα μπορούσε να είναι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, πρόσθεσε ο Millman.

"Αυτό είναι ένα παιχνίδι αλλαγής, επειδή τόσο πολύς χρυσός αποθηκεύεται και εμπορεύεται στο Λονδίνο. Η ανοδική πλευρά του επιχειρήματος είναι ότι θα αναγκάσει τις τράπεζες να έχουν διαθέσει λογαριασμούς χρυσού. Θα έπρεπε να αγοράσουν φυσικό χρυσό αντί να εμπορεύονται μη κατανεμημένους λογαριασμούς. Η πτωτική πλευρά είναι ότι θα δείτε πολλές τράπεζες να εξέρχονται από τον πολύτιμο μεταλλικό χώρο και να σταματήσουν να διαπραγματεύονται χρυσό. "

Δεδομένα για παρακολούθηση

Το μεγάλο γεγονός την επόμενη εβδομάδα θα είναι η αναφορά μη μισθωτών στις ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

"Με τις πιέσεις για τον πληθωρισμό να φαίνεται ότι θα παραμείνουν αυξημένες για περισσότερο από ό, τι αρχικά νόμιζαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και η οικονομία να συνεχίσει να ανθίζει, η κύρια απογοήτευση είναι η πιο αργή από την αναμενόμενη για ανάκαμψη των θέσεων εργασίας. Αυτό θα είναι το βασικό επίκεντρο των αγορών την επόμενη εβδομάδα ", δήλωσε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING, James Knightley.

Οι προβλέψεις αγοράς απαιτούν 675.000 νέες θέσεις να δημιουργηθούν τον Ιούνιο. Οποιαδήποτε απογοήτευση σε αυτό το μέτωπο θα είναι αισιόδοξη για το χρυσό, σημείωσε ο Melek.

Άλλα σύνολα δεδομένων που πρέπει να παρακολουθείτε είναι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB της Τρίτης, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και ADP της Τετάρτης, καθώς και οι αξιώσεις ανεργίας της Πέμπτης και το PMI παραγωγής ISM..


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →