Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν τη νέα εβδομάδα διαπραγματευόμενα στο κόκκινο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν τη νέα εβδομάδα διαπραγματευόμενα στο κόκκινο. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται 0,34% χαμηλότερα στα 1775 $ / oz ενώ το ασήμι χάνει 0,44% με τιμές κάτω από τα 26 $ / ουγκιά. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός χάνει 0,09%, αλλά το WTI συνεχίζει να ανεβαίνει και διαπραγματεύεται στα 74 $ / bbl.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν πολύ αναποφάσιστο. Τα Nikkei 225 (-0,06%), ASX (-0,01%) και Shanghai Composite (-0,14%) διαπραγματεύθηκαν στο συνολό τους οριακά χαμηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι σταθερός, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους κινητήρες ήταν το GBP / USD μετά από κάποια πολιτικά κινήματα στη διοίκηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο πρώην καγκελάριος Sajid Javid ανέλαβε τον Matt Handcock ως γραμματέα υγείας και θεωρείται ότι είναι η πιο φιλική προς την οικονομία επιλογή. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το BTC / USD διαπραγματεύτηκε καλά, αλλά σήμερα το πρωί είναι σταθερό.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από το σαββατοκύριακο και τη νύχτα, η Γερμανία της Merkel θέλει να απαγορεύσει την είσοδο όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ λόγω της παραλλαγής δέλτα του κοροναϊού.

Ο Τζο Μπάιντεν απέρριψε την απειλή του να ασκήσει βέτο στη συμφωνία υποδομής εάν προκύψει χωρίς πακέτο συμφιλίωσης.

Γερμανία Αναμένεται δείκτης τιμών εισαγωγής + 1,7% έναντι + 1,3% m / m

Ο Ροζένγκρεν της Fed είπε ότι δεν θέλουμε πάρα πολύ πληθωρισμό στην αγορά κατοικίας.

Ο Καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Sunak και ο νέος υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid ελπίζουν ότι η χώρα θα ανοίξει ξανά στις 19 Ιουλίου.

Η Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσουν σήμερα συνομιλίες για μια ψηφιακή εμπορική συμφωνία.

Τα στοιχεία για τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας για τον Μάιο φτάνουν + 36,4% ετησίως έναντι Απριλίου στο + 57%.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και η ακροδεξιά ηγέτης Marine le Pen απέδωσαν και οι δύο ένα απογοητευτικό σύνολο αποτελεσμάτων από τον τελευταίο γύρο περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία.

Ο χρηματοοικονομικός ρυθμιστής του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απαγορεύσει ορισμένες δραστηριότητες του Binance στη χώρα. Ωστόσο, ο μεσίτης κρυπτογράφησης είπε ότι δεν έχει καμία επίδραση στις υπηρεσίες που παρέχει στον κύριο ιστότοπό τους.

Κοιτάζοντας μπροστά για το υπόλοιπο της συνεδρίας, οι επισημάνσεις περιλαμβάνουν τα σχόλια των BoE's Haldane, της ECB de Guindos, Panetta, Fed's Williams, Quarles και Harker.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →