Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται σταθερά σήμερα το πρωί κατά το ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται σταθερά σήμερα το πρωί κατά το ευρωπαϊκό άνοιγμα. Ο χρυσός ήταν πολύ ασταθής κατά τις τελευταίες επτά συνεδρίες από την πτώση των συναλλαγών μετά την FOMC σε εύρος μεταξύ 1761,04 $ / oz και 1797,21 $ / oz. Το ασήμι ήταν αρκετά παρόμοιο και μόλις ανέκτησε το επίπεδο των $ 26 / oz που μοιάζει με ώρα λήψης αποφάσεων. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,73% και το WTI διαπραγματεύθηκε σταθερό μετά τη πτώση του κατά 1,65% τη Δευτέρα.

Το συναισθήμα κινδύνου ήταν αρκετά κακό τη νύχτα καθώς τα Nikkei 225 (-0,81%), Shanghai Composite (-0,84%) και ASX (-0,08%) διαπραγματεύθηκαν όλα χαμηλότερα. Ήταν ενδιαφέρον καθώς ο Nasdaq στις ΗΠΑ έκανε ένα ακόμη υψηλό όλων των εποχών οδηγώντας στο ασιατικό άνοιγμα.


Στην αγορά συναλλάγματος, τα κύρια ζεύγη ήταν σχεδόν αμετάβλητα. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται 0,04% υψηλότερα και η μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν του NZD / USD που έπεσε 0,13%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD διαπραγματεύεται μόλις 1% υψηλότερα.

Κοιτάζοντας τις σημαντικές ειδήσεις, ανακοινώθηκαν περαιτέρω κλειδώματα στην Αυστραλία. Αυτή τη φορά οι Brisbane, Perth και Peel έχουν τεθεί σε κλείδωμα καθώς ο αριθμός των υποθέσεων κορονοιού παραλλαγής δέλτα αυξήθηκε στο έθνος.

Η RBNZ είπε ότι απαιτείται ακόμη νομισματική βοήθεια για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά πρόσθεσε ότι οι νομισματικές ρυθμίσεις μπορούν τελικά να εξομαλυνθούν.

Ο Orr της RBNZ αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα του έθνους επιστρέφει στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Ηνωμένο Βασίλειο Ιούνιος Εθνικές τιμές κατοικιών + 0,7% έναντι + 0,7% m / m αναμενόταν.

Ιαπωνικές λιανικές πωλήσεις Απριλίου -0,4% m / m (προηγούμενη -4,5%).

Ιαπωνικό ποσοστό ανεργίας 3% έναντι αναμενόμενου 2,9% για το Μάιο.

Τόσο ο Barkin όσο και οι Quarles της Fed δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα γερμανικά περιφερειακά CPI, τα δεδομένα δανεισμού BoE, οι υπηρεσίες EZ και το βιομηχανικό κλίμα, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB των ΗΠΑ και τα εβδομαδιαία API πετρελαίου. Θα μπορούσαμε επίσης να ακούσουμε από τους Lagarde της ECB, τον Weidmann και το German Buba's Mauderer.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →