Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα στην ευρωπαϊκή συνεδρία την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα στην ευρωπαϊκή συνεδρία την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας. Την Πέμπτη ο χρυσός είχε μια ακόμα δύσκολη περίοδο, φθάνοντας στο υψηλό των 1788,1 $ / οζ πριν κλείσει χαμηλότερα και τελειώνοντας τη συνεδρία στα 1775,22 $ / oz. Το ασήμι από την άλλη πλευρά είχε κέρδη αξίας δύο ημερών και έχει κάνει μια καλή αρχή σήμερα το πρωί. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει κινηθεί 0,28% υψηλότερα και το WTI διαπραγματεύεται 0,10% ανοδικά.

Κοιτάζοντας το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα τα μεγάλα χρηματιστήρια ανέβηκαν υψηλότερα. Τα Nikkei (0,66%), ASX (0,45%) και Shanghai (1,19%) ακολούθησαν το θετικό προβάδισμα από την Wall St.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη μετακίνηση στη διάρκεια της νύχτας ήταν και πάλι του NZD / USD που αυξήθηκε 0,31%. Ο δείκτης δολαρίου ξεκινά τη σημερινή συνεδρία 0,08% χαμηλότερα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, μετά από ένα αξιοπρεπές ράλι χθες, το BTC / USD διαπραγματεύεται 1,62% στο κόκκινο.

Κοιτάζοντας τις σημαντικές ειδήσεις από χθες και κατά την διανυκτέρευση, ο Μπάιντεν φάνηκε τελικά να εξασφάλισε τον λογαριασμό δαπανών για υποδομές.

Ο McConnell της Γερουσίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι το πλαίσιο υποδομής αποτελεί «ενθαρρυντικό σημάδι προόδου» Η Bitmain της Κίνας έχει σταματήσει τις πωλήσεις μηχανών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για να μειώσει την πίεση πώλησης.

Η Fed αναφέρει ότι οι τράπεζες περνούν τεστ αντοχής - για την άρση των πανδημικών περιορισμών στις επαναγορές μετοχών, μερίσματα μετά τις 30 Ιουνίου

Ο Barkin της Fed αναφέρει ότι η τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται σαφώς σε προσωρινούς παράγοντες. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στη μέγιστη απασχόληση ακόμη.

Ο Γερμανός Altmaier δήλωσε ότι αναμένει από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να συμφωνήσουν σχετικά με τα τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου πριν από το τέλος του έτους

Εμπιστοσύνη καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο GfK (Ιουν) -9 έναντι exp -7 prev -9

GfK German Consumer Climate (Ιουλ) -0,3 έναντι exp -4.0 prev -6.9

CPI Core Tokyo (YoY) (Ιουν) 0,0% έναντι exp -0,1% prev -0,2%

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται η προσφορά χρημάτων EZ, τα δεδομένα PCE των Η.Π.Α., τα δεδομένα του Michigan Consumer Sentiment και τα εβδομαδιαία δεδομένα μετρητών πετρελαίου Baker Hughes.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →