Ο χρυσός διαπραγματεύεται σταθερά στο ευρωπαϊκό άνοιγμα την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται σταθερά στο ευρωπαϊκό άνοιγμα την Πέμπτη. Στη συνεδρία της Τετάρτης, ο χρυσός αυξήθηκε υψηλότερα στα 1795,2 $ / ουζ, αλλά απέτυχε να κλείσει εκεί και τερμάτισε τη συνεδρία -0,01% χαμηλότερα στα 1777,75 $ / ουγκιά. Το ασήμι από την άλλη πλευρά διαπραγματεύεται 0,24% υψηλότερα στα 25,90 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει μειωθεί -0,85% και το WTI είναι 0,15% ανοδικό.

Στις αγορές της Ασίας, το Nikkei 225 έκλεισε σταθερά, αλλά το ASX (-0,32) και το Shanghai Composite (-0,05%) έπεσαν σε μια αδιάφορη συνεδρία τη νύχτα.

Δεν υπήρξε τεράστια κίνηση στις αγορές συναλλάγματος τη νύχτα. Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν για άλλη μια φορά του NZD / USD που κέρδισε 0,23% και ο δείκτης δολαρίου σήμερα διαπραγματεύεται -0,08% χαμηλότερα. Το BTC / USD συνεχίζει να αγωνίζεται και διαπραγματεύεται -2,34% στο κόκκινο.

Κοιτάζοντας τα νέα, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμνεϊ επιβεβαιώνει τη συμφωνία «πλαισίου» για την υποδομή που επιτεύχθηκε. Υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές που παραμένουν προσεκτικοί, ακόμη και μετά τα θετικά νέα.

Οι πολιτικές εκθέσεις των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η Pelosi και ο Schumer δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την πρόταση για τις διμερείς υποδομές.

Η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Κίνας είπε ότι αναμένει ότι ο PPI θα φτάσει το 10%. Η κινεζική διοίκηση έχει ήδη αρχίσει να επιτίθεται στις τιμές των εμπορευμάτων, αλλά η τραπεζική ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι ο ΔΤΙ θα κινηθεί υψηλότερα.

Η Εθνική Αυστραλιανή Τράπεζα (NAB) διατηρεί το 2024 ως το πιθανό έτος για αύξηση του επιτοκίου RBA.

Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Κορέας Λι λέει ότι θα ξεκινήσει φέτος μια ομαλή εξομάλυνση της πολιτικής. Αυτό έρχεται μετά από μήνες υποστήριξης λόγω της πανδημίας COVID-19.

Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σε έμμεσες συνομιλίες με το Ιράν για την πυρηνική συμφωνία.

Ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων Yantian της Shenzhen λειτουργεί ξανά μετά το ξέσπασμα του Covid. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο.

Ο Rosengren της Fed ε'ιπε ότι οι αγορές δεν τιμολογούν τα περιουσιακά στοιχεία σαν να αναμένουν πληθωρισμό 3%. Συνέχισε λέγοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι ισχυρή.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται οι εμπορικές αποφάσεις της BoE, η γερμανική Ifo, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, το ΑΕΠ των ΗΠΑ και τα δεδομένα διαρκών αγαθών των ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε επίσης να πάρουμε σχόλια από τους Bailey της BoE, Williams, Barkin, Bostic, Bullard, Harker, Kaplan της Fed, και Schnabel και Panetta της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →