Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα κατά το ευρωπαϊκό άνοιγμα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα κατά το ευρωπαϊκό άνοιγμα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης, ο χρυσός ξεκίνησε τη συνεδρία υψηλότερα, αλλά όταν οι Αμερικανοί επενδυτές μπήκαν στη μάχη, το πολύτιμο μέταλλο έφτασε στο χαμηλό των 1772,48 $ / ουγκιά. Το ασήμι διαπραγματεύεται στα 25,86 $ / oz και έχει ανακάμψει ελαφρώς από το χαμηλό της Τρίτης στα 25,69 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός ανέβηκε λίγο περισσότερο από μισό τοις εκατό για μια νίκη δύο ημερών και το WTI διαπραγματεύεται 0,29% ανοδικά.

Κοιτάζοντας το συναίσθημα κινδύνου από τη νύχτα, τα Nikkei 225 (-0,03) και ASX (-0,60%) διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα τη νύχτα, αλλά το Shanghai Composite κινήθηκε 0,30% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,12% κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο μεγαλύτερος δείκτης κίνησης ήταν πάλι το NZD / USD (-0,22%) ακολουθούμενο από το USD / JPY (0,21%). Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD έχει ανακάμψει κάπως αφού έπεσε για λίγο κάτω από το επίπεδο υποστήριξης των 30.000 $.

Κοιτάζοντας τα νέα κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, η Ellis της RBA είπε ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα παραμείνουν τα παγκόσμια εμπόδια στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, η Κίνα λέει ότι ο στρατός της είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις. Αυτό έρχεται μετά από ένα ναυτικό πλοίο των ΗΠΑ που έπλεε μέσω του στενού της Ταϊβάν.

Τα προκαταρκτικά εμπορικά δεδομένα της Αυστραλίας για το Μάιο, εξάγουν 11% m / m. Australia Markit προκαταρκτική PMI (Ιούνιος) Manufacturing 58.4 (60.4) και Services 56.0 (58.0).

Ιαπωνική προκαταρκτική PMI (Ιούνιος) Παρασκευή 51,5 (προηγούμενη 53,0) & Υπηρεσίες 47,2 (προηγούμενη 46,5).

Ο κινεζικός οικονομικός Τύπος αναφέρει ότι η Κίνα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους κινδύνους πτώσης του γιουάν. Λόγω της αύξησης της τιμής των πρώτων υλών και υλικών, η κινεζική διοίκηση έχει ήδη επιτεθεί.

Για άλλη μια φορά τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επανέλαβαν ότι η NRDC πρόκειται να διερευνήσει τις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο Daly είπε ότι η Fed δεν μιλάει καν για αυξήσεις επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed Powell είπε επίσης ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια προληπτικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Glencore είπε ότι η προσφορά χαλκού πρέπει να αυξηθεί κατά 1 mln τόνους ετησίως για να καλύψει την ζήτηση.

Υπήρξε σεισμός μεγέθους 5,7 στα ανοικτά των ακτών του Περού (μεγάλη χώρα εξόρυξης χαλκού).

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της περιόδου λειτουργίας, τα PMI κατασκευής και υπηρεσιών από τα μεγαλύτερα έθνη, οι καναδικές λιανικές πωλήσεις, οι νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τα εβδομαδιαία δεδομένα DoE. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν σχόλια από τους Lagarde και de Guindos της ECB, Rosengren, Bostic, Bowman της Fed και Wood της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →