Week ahead - η επόμενη κίνηση του χρυσού θα μπορούσε να είναι ένα ξεπούλημα στα 1.670 $

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η αδυναμία του χρυσού να παραβιάσει το επίπεδο των 1.800 δολαρίων η ουγγιά τον θέτει σε κίνδυνο ενός ακόμη σημαντικού ξεπούληματος, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Παρόλο που ο χρυσός σταθεροποιήθηκε γρήγορα πάνω από τα 1.700 δολάρια η ουγγιά μετά από την αστραπή που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τον χρυσό για να διατηρηθεί η τάση των τιμών υψηλότερα, δήλωσε ο ανώτερος μεσίτης εμπορευμάτων της RJO Futures, Daniel Pavilonis.

"Θα υπάρξει μεγαλύτερη πτώση στον χρυσό, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς στην καθοδική γραμμή τάσης", δήλωσε ο Pavilonis. "Το πρόβλημα είναι ότι το ασήμι είναι τόσο αδύναμο και νομίζω ότι ο χρυσός θα αρχίσει να το ακολουθεί. Το επόμενο κύμα πτώσης θα είναι στα 1.670 $."

Το κύριο γεγονός την επόμενη εβδομάδα είναι το συμπόσιο Jackson Hole.

«Η επικεφαλίδα της συζήτησης θα είναι« Μακροοικονομική πολιτική σε μια ανομοιόμορφη οικονομία », αλλά ο κύριος στόχος για τις αγορές θα είναι οι συζητήσεις γύρω από αυτό που φαίνεται να είναι μια επικείμενη μείωση του προγράμματος αγοράς κεφαλαίων της Fed», δήλωσε ο επικεφαλής διεθνών οικονομικών της ING, James Knightley.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις παρατηρήσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, οι οποίες θα διατυπωθούν ουσιαστικά το πρωί της Παρασκευής.

"Βλέπουμε τη Fed να μιλά τουλάχιστον για πτώση στα πρακτικά της. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξεπούλημα για τον χρυσό με προορισμό το Τζάκσον Χολ την επόμενη εβδομάδα. Το γεγονός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στις μετοχές."

Κοιτάζοντας μπροστά, η Fed είναι απίθανο να θέλει να σφίξει τη νομισματική της πολιτική πολύ γρήγορα, ειδικά με τον αυξανόμενο κίνδυνο της παραλλαγής δέλτα.

"Η παραλλαγή δέλτα χειροτερεύει. Η Αυστραλία κλείνει ξανά. Στη Βόρεια Αμερική, δεν είμαστε ακόμη σε κρύο καιρό", σημείωσε ο Pavilonis. "Αν όμως τα μακροοικονομικά δεδομένα συνεχίσουν να δείχνουν ισχυρούς αριθμούς θέσεων εργασίας, νομίζω ότι η Fed θα πρέπει να σταματήσει να είναι τόσο ευπρόσδεκτη και αυτό μπορεί να κάνει το δολάριο ισχυρότερο, και αυτό μπορεί να παρασύρει τον χρυσό".

Όλα θα καταλήξουν στην πλευρά της απασχόλησης της διπλής εντολής της Fed. Η κεντρική τράπεζα είναι πρόθυμη να αγνοήσει τον υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό για να δει την αναγκαία αύξηση της απασχόλησης, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Μπαρτ Μελέκ.

"Κανείς δεν είναι πραγματικά ενθουσιασμένος με τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Είδαμε ότι οι λιανικές πωλήσεις, που είναι κάπως ένας προοπτικός δείκτης, είναι χαμηλότερες από τις προσδοκίες. Και δεν φαίνεται ότι θα λάβουμε ένα τεράστιο νέο δημοσιονομικό κίνητρο σύντομα », είπε ο Μελέκ.

Η αμερικανική οικονομία μπορεί να δυσκολευτεί να πάρει πίσω όλες τις χαμένες θέσεις εργασίας. Και αυτή η κατάσταση δεν είναι εύκολη για τη Fed.

"Μπορεί να καταργήσουν τη μείωση, αλλά τα νομισματικά καταλύματα είναι εδώ για να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν ο πληθωρισμός κινείται πάνω από τον στόχο της Fed. Η Fed θα υποστηρίξει ότι η εντολή τους για πλήρη απασχόληση είναι ακόμα άθικτη, και εφόσον ο πληθωρισμός δεν αυξάνεται πάρα πολύ, θα επιτρέψει τα πραγματικά επιτόκια να είναι χαμηλά. Και αυτό είναι θετικό για τη μετάβαση του χρυσού στο 2022 », περιέγραψε ο Μελέκ.

Επίπεδο τιμής για παρακολούθηση

Το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά παραμένει ένα ισχυρό σημείο αντίστασης. Μέχρι το πολύτιμο μέταλλο να αρχίσει να κλείνει πάνω του, ο χρυσός είναι απίθανο να κερδίσει μεγάλη έλξη, δήλωσε ο Παβυλωνής.

"Πρέπει να επιστρέψουμε πάνω από 1.800 $ για να γυρίσουμε αυτό το πλοίο. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στα 1.670 $, που είναι ο δρόμος της ελάχιστης αντίστασης. Και αν ξεπεράσουμε αυτό το χαμηλό, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας Θα είναι μια στιγμή συνθηκολόγησης », δήλωσε.

Ο Μελέκ παρακολουθεί επίσης μια κίνηση πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά ως ένδειξη καλύτερων μελλοντικών εξελίξεων "Ο χρυσός πρέπει να ξεπεράσει τα 1.793 δολάρια, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν τα μακροοικονομικά δεδομένα είναι άθλια την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα μπορούσαμε να δούμε μια κίνηση προς 1.800-1808 δολάρια" είπε.

Τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας

Από όλα τα σύνολα δεδομένων που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα, αυτά που θα παρακολουθήσουμε είναι οι αριθμοί του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο 2ο τρίμηνο και ο δείκτης τιμών PCE, ο οποίος συνοδεύεται από προσωπικούς δείκτες εσόδων και δαπανών.

"Το PCE είναι το σημαντικότερο που πρέπει να παρακολουθήσετε. Είναι το αγαπημένο μέτρο της Fed για τον πληθωρισμό. Εάν έχουμε ισχυρότερη από την αναμενόμενη εκτύπωση πληθωρισμού, αυτό θα ήταν κακό για τον χρυσό γιατί θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να σφίξει νωρίτερα παρά αργότερα. Επίσης, εγώ" παρακολουθώ το προσωπικό εισόδημα και τις προσωπικές δαπάνες για να δω πώς είναι ο καταναλωτής », είπε ο Μελέκ. "Είναι πολύ πιθανό να δούμε κάπως ασθενέστερους οικονομικούς αριθμούς, τουλάχιστον για το επόμενο λίγο, καθώς ο αντίκτυπος της παραλλαγής δέλτα επιβραδύνει λίγο τα πράγματα".

Ακολουθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας:

Δευτέρα
Υφιστάμενες πωλήσεις σπιτιών, PMI κατασκευής

Τρίτη
Πωλήσεις νέων κατοικιών

Τετάρτη
Παραγγελίες ανθεκτικών προϊόντων, ξεκινάει το Τζάκσον Χόλ

Πέμπτη
Απαιτήσεις ανέργων, ΑΕΠ Q2

Παρασκευή
Δείκτης τιμών PCE, ο πρόεδρος της Fed Powell θα μιλήσει στο Jackson Hole


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →