Ο χρυσός κινήθηκε 0,46% υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καλύψει σχεδόν όλες τις απώλειες που υπέστη την Πέμπτη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινήθηκε 0,46% υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καλύψει σχεδόν όλες τις απώλειες που υπέστη την Πέμπτη. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται τώρα στα 1787 $ / ουγκιά. Το ασήμι κινήθηκε επίσης υψηλότερα κατά τη διάρκεια της Ασιατικής περιόδου και διαπραγματεύεται στα 23 $ / ουγκιά. Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χαλκός βρήκε υποστήριξη στα 3,95 $/λίβρα και διαπραγματεύεται ξανά πάνω από το όριο των 4 δολαρίων/λίβρα και το WTI σημείωσε άνοδο 0,34%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν ακόμα χαμηλό τη νύχτα, καθώς τα Nikkei (-0,98%), Shanghai Composite (-1,30%) και ASX (-0,05%) κινήθηκαν χαμηλότερα. Η Ευρώπη δείχνει μια μικτή εικόνα καθώς ο FTSE είναι υψηλότερος, αλλά ο DAX φαίνεται αρκετά αρνητικός.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη κίνηση προήλθε από το USD/CAD που σημείωσε άνοδο 0,31%. Από εκεί και πέρα, το AUD/USD εξακολουθεί να επεκτείνει τις ζημίες και διαπραγματεύεται στα 0,7130. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD ανέβηκε ξανά ψηλά και κυμαίνεται στα 47,126 $.

Κοιτάζοντας κάποιες σημαντικές ειδήσεις από τη νύχτα, ο εθνικός αποκλεισμός στη Νέα Ζηλανδία έχει παραταθεί έως τις 24 Αυγούστου, αλλά όλα τα περιστατικά φαίνεται να συνδέονται.

Γερμανία PPI Ιουλίου +1,9% έναντι +0,8% m/m αναμενόταν.

Ηνωμένες Πολιτείες λιανικές πωλήσεις Ιουλίου -2,5% έναντι +0,4% m/m αναμενόταν.

Ο εθνικός δείκτης Ιαπωνίας για τον Ιούλιο 2021 -0,3% ετησίως έναντι αναμενόμενου +0,6%.

Ημερομηνία για προσοχή, η ομιλία του Powell στο Τζάκσον Χόουλ έχει οριστεί για τις 27 Αυγούστου.

Ένας νόμος για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών ψηφίστηκε στην Κίνα. Τώρα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με μεγάλες εταιρείες που βασίζονται στο Διαδίκτυο και θέλουν να εφαρμόσουν βήματα.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γέλεν είπε ότι είναι πιθανό ορισμένα κράτη να χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη μετά τη λήξη των τρεχόντων προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης.

Στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται οι καναδικές λιανικές πωλήσεις και σχόλια από τον Kaplan της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →