Ο χρυσός (+0,43%) και ο άργυρος (+1,82%) κινούνται και τα δύο υψηλότερα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,43%) και ο άργυρος (+1,82%) κινούνται και τα δύο υψηλότερα σήμερα το πρωί ενόψει της έναρξης της νέας εβδομάδας συναλλαγών. Ο χρυσός τελείωσε την περασμένη εβδομάδα οριακά υψηλότερα και σημείωσε ανοδική πορεία για να μειώσει ορισμένα από αυτά τα κέρδη και διαπραγματεύτηκε στα 1784,92 δολάρια/ουγκιά. Ο χαλκός και το πετρέλαιο είχαν επίσης μια καλή αρχή της εβδομάδας ανεβαίνοντας 0,52% και 1,97% αντίστοιχα.

Στην περιοχή της Ασίας, το συναίσθημα κινδύνου ήταν θετικό από τη μια μέρα στην άλλη. Τα Nikkei 225 (1,78%), ASX (0,39%) και Shanghai Composite (1,43%) διαπραγματεύτηκαν όλα με θετικό πρόσημο.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,09% και ο μεγαλύτερος κινητήριος παράγοντας είναι το USD/CAD που έχασε 0,44% μέσα σε μια νύχτα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD μόλις έσπασε τα $ 50k για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε 100 ημέρες.

Εξετάζοντας τις σημαντικότερες ειδήσεις από το Σαββατοκύριακο, ο Kaplan της  Fed δήλωσε ότι εάν η παραλλαγή δέλτα είναι επίμονη ή αρχίσει να επηρεάζει τη ζήτηση, η Fed θα πρέπει να προσαρμόσει τις πολιτικές της.

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου λέει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει μια πιο περίπλοκη κατάσταση εξωτερικού εμπορίου το επόμενο έτος.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν δήλωσε ότι ο αποκλεισμός σε εθνικό επίπεδο παρατάθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της RBNZ Ha λέει ότι δεν υπάρχει πίεση για δράση στη νομισματική πολιτική.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν δήλωσε ότι θα λήξει την επταετή θητεία του τον Νοέμβριο και θα παραιτηθεί από αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον προφανώς θα ζητήσει προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Η PayPal θα επιτρέπει στους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα

Προκαταρκτικοί PMI της Αυστραλίας Αύγουστος: παραγωγή 51,7 (από προηγούμενο 56,9.

Στην υπόλοιπη συνεδρία, θα αναζητήσουμε τις κατασκευές PMI από τις μεγαλύτερες χώρες και τις υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →