Μετά από μια αξιοπρεπή συνεδρίαση χθες,, το κίτρινο μέταλλο παραμένει σταθερό σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από μια αξιοπρεπή συνεδρίαση χθες, στην οποία ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,36%, το κίτρινο μέταλλο παραμένει σταθερό σήμερα το πρωί. Το ασήμι διαπραγματεύεται 0,09% υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα 23,60 $/ουγκιά, αλλά έχει επίπεδο αντίστασης στα 23,78 $/ουγκιά για να αντιμετωπίσει. Στα υπόλοιπα βασικά εμπορεύματα, το σύμπλεγμα χαλκού (0,10%) και το WTI (0,77%) διαπραγματεύονται υψηλότερα.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας διαπραγματεύθηκαν καλά μέσα στη νύχτα. Τα Nikkei 225 (0,87%), ASX (0,17%) και Shanghai Composite (1,02%) κινήθηκαν για άλλη μια φορά υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, τα αντίποδα κινήθηκαν υψηλότερα εν μία νυκτί. Το AUD/USD αυξήθηκε κατά 0,33%, αλλά ο μεγαλύτερος κινητής ήταν ο NZD/USD που σημείωσε άνοδο 0,48%. Στον χώρο των κρυπτογράφησης, το bitcoin περιστρέφεται για άλλη μια φορά γύρω από τα 50.000 δολαρίων μετά από σύντομες συναλλαγές πάνω από την ψυχολογική περιοχή τη Δευτέρα.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ο Κινέζος πρόεδρος Σι μπορεί να μην παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη. Αυτό θα καθυστερούσε μια συνάντηση με αυτόν και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν.

Ακολουθώντας τις δύο μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις, η Καμάλα Χάρις είπε ότι οι κινεζικές ενέργειες στη Νότια Θάλασσα εξακολουθούν να υπονομεύουν την τάξη και την κυριαρχία των εθνών που βασίζονται σε κανόνες.

Στη Γερμανία, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέτουν το συντηρητικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ αντιμέτωπο με το SPD (23%).

Γερμανία τελικό ΑΕΠ 2ο τρίμηνο +1,6% έναντι +1,5% q/q.

Εβδομαδιαία έρευνα καταναλωτικών συναισθημάτων στην Αυστραλία: 101,6 (προηγούμενη εβδομάδα 101,1).

Λιανικές πωλήσεις της Νέας Ζηλανδίας εκτός πληθωρισμός για το δεύτερο τρίμηνο: +3,3% q/q (προηγούμενο 2,5%).

Ο υπουργός Οικονομικών της Νέας Ζηλανδίας Ρόμπερτσον λέει ότι το έθνος μπήκε στον αποκλεισμό με μια ισχυρή οικονομική θέση.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες στιγμές της συνεδρίασης, περιλαμβάνονται οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία στοιχεία API πετρελαίου και τα σχόλια του Schnabel της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →