Week ahead - 1900+ και ποιός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για το χρυσό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν φέτος μετά την ανάκαμψη πάνω από 220 $ από τα τέλη Μαρτίου. Οι αναλυτές δείχνουν τώρα τα 1.950 δολ. η ουγγιά ως το επίπεδο παρακολούθησης, αναφέροντας ένα τέλειο περιβάλλον για το χρυσό.

Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε περίπου στα 1.900 δολ/ουγγιά την Παρασκευή αφού έφτασε ήδη στο επίπεδο αυτό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

«Ο χρυσός το έκανε. Τους τελευταίους δύο μήνες, αντιμετωπίζουμε κλήσεις λέγοντας ότι ο χρυσός θα πέσει στα 1.600 $. Η αγορά είναι ενθουσιασμένη για το εμπόριο χρυσού αυτή τη στιγμή ", δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της OANDA Edward Moya. «Το γεγονός παραμένει ότι εάν οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είναι γειωμένες, πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά την αγορά εργασίας για να αλλάξει τον τόνο της Fed».

Ο χρυσός βλέπει αυτά τα κέρδη τώρα επειδή η αγορά χωνεύει χαμηλότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με υψηλότερους αριθμούς πληθωρισμού, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής Bart Melek της TD Securities.

«Από τη μία πλευρά, βλέπουμε κάπως αυξημένο πληθωρισμό με κάπως απογοητευτικούς μακροοικονομικούς δείκτες. Οι πιο εντυπωσιακοί ήταν οι αριθμοί λιανικής από τον Απρίλιο. Επίσης, οι αριθμοί απασχόλησης πριν από ένα μήνα έφτασαν στο ένα τέταρτο της δύναμης που πιστεύαμε », είπε ο Melek. «Οι οικονομικοί δείκτες επιβραδύνονται, οι προσδοκίες τοποθετούνται χαμηλότερες και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αυξάνεται. Είναι δύσκολο να δεις την Fed να σφίγγει τις οικονομικές συνθήκες όταν έχεις τα δεδομένα να επιβραδύνουν. "

Η Fed φαίνεται να έχει πείσει τις αγορές ότι θα παραμείνει υπομονετική παρά τον υψηλότερο πληθωρισμό. «Η κεντρική τράπεζα παρέχει ένα πράσινο φως για τις τιμές του χρυσού να συνεχίσουν να αυξάνονται υψηλότερα. Το $ 1.950 είναι το επόμενο βασικό επίπεδο που πρέπει να παρακολουθήσετε », είπε ο Moya.

Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση της κεντρικής τράπεζας βελτιώνεται, πρόσθεσε. «Με περισσότερες κεντρικές τράπεζες να αγοράζουν χρυσό και περισσότερους επενδυτές λιανικής να εισέρχονται σε ETF που υποστηρίζονται από χρυσό, υπάρχει πιθανότητα για μια ανοδική τάση», πρόσθεσε ο Moya. «Η αγορά θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί στο γεγονός ότι δεν απέχουμε τόσο πολύ από τα υψηλά ρεκόρ. Το Momentum αρχίζει πραγματικά να χτίζει, "είπε ο Moya.

Η αστάθεια των Crypto συνεχίζει επίσης να παρέχει κάποια υποστήριξη για το χρυσό, ανέφεραν αναλυτές. «Η ισοπέδωση της κρυπτογράφησης βοηθά τον χρυσό. Υπάρχει σίγουρα μια συσχέτιση », δήλωσε ο πρόεδρος της Phoenix Futures and Options LLC, Kevin Grady. «Αυτό είναι το περιβάλλον που περίμεναν οι ταύροι του χρυσού. Το $ 1.938 η ουγγιά ήταν το υψηλό στις 7 Ιανουαρίου - αυτός είναι στόχος για το χρυσό. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το επίπεδο. "

Ο μεγάλος κίνδυνος για το χρυσό

Η Moya δεν αποκλείει τις ασταθείς αγορές για τις επόμενες ημέρες λόγω έλλειψης ρευστότητας ενόψει του μεγάλου Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ένα σημαντικό εμπόδιο για τον χρυσό την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να είναι τα δεδομένα απασχόλησης της Παρασκευής εκτός ΗΠΑ.

Το μεγάλο ζήτημα θα ήταν αν οι αριθμοί του Μαΐου εκπλήσσουν ανοδικά. «Την επόμενη εβδομάδα, πολλοί επενδυτές θα εξετάσουν τον αριθμό απασχόλησης και τους μισθούς. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για το χρυσό. Αν δούμε τεράστια ανοδική έκπληξη και ισχυρές αναθεωρήσεις για τον προηγούμενο μήνα, αυτό έχει τη δυνατότητα να στείλει τις 10ετές αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών στο 1,70 και ο χρυσός θα μπορούσε να πέσει 30-40 $ $ σε μια αντίδραση «γονατιστή», προειδοποίησε ο Moya.

Εάν ο αριθμός μισθοδοσίας απορροφήσει τις προσδοκίες, θα αποφέρει υψηλότερες αποδόσεις, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός στρατηγός αγοράς της Blue Line Futures, Phillip Streible.

«Ο χρυσός είχε μια ισχυρή ανάκαμψη και είναι επιρρεπής σε διόρθωση. Εάν η απασχόληση ξεπεράσει τις προσδοκίες, οι αποδόσεις θα αυξηθούν και το δολάριο των ΗΠΑ θα ανακάμψει », είπε. «Στο χρυσό, υπάρχουν επίσης πολλοί επενδυτές που προσπαθούν να φτάσουν το χρόνο, δηλαδή περίπου 1.918 $. Αυτό θέτει τον χρυσό σε κίνδυνο κερδοφορίας σε αυτά τα επίπεδα », εξήγησε ο Streible.

Δεδομένα για παρακολούθηση

Τα δεδομένα των μη μισθωτών δημοσιεύονται την Παρασκευή. Η συναίνεση της αγοράς προβλέπει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα προσθέσει 700.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο και το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί στο 5,9%.

«Η αναφορά για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ είναι το αναμφισβήτητο σημείο την επόμενη εβδομάδα μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των« μόνο »266.000 θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο. Φαίνεται να υπάρχει μικρό πρόβλημα με τη ζήτηση, δεδομένου των ισχυρών οικονομικών δεδομένων και ερευνών, όπως οι NFIB, που δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να βρουν εργασία. Αντ 'αυτού, το πρόβλημα είναι ο εφοδιασμός - οι εταιρείες δεν μπορούν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας », δήλωσε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING, James Knightley.

Επίσης, στο οικονομικό ημερολόγιο των ΗΠΑ βρίσκεται το PMI παραγωγής ISM την Τρίτη, το PMI μη κατασκευής ISM την Πέμπτη και οι παραγγελίες εργοστασίων την Παρασκευή.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →