Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα στην αρχή της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα αφού και τα δύο μέταλλα είχαν καλή ασιατική περίοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κίτρινο μέταλλο σημειώνει άνοδο 0,20% στα 1906 $ / oz ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 27,94 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει μετακινηθεί 0,14% ανοδικά μαζί με το WTI που διαπραγματεύεται 0,27% υψηλότερα.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά φτωχό καθώς το Nikkei 225 έπεσε -0,99% και το ASX μειώθηκε -0,25%, αλλά το Shanghai Composite (0,14%) άφησε την τάση να παραμείνει θετική.

Στις αγορές συναλλάγματος, τα περισσότερα από τα ζεύγη διαπραγματεύτηκαν σε στενά εύρη και το AUD / USD ήταν ο κυριότερος κινητήρας που αυξήθηκε 0,15%. Το BTC / USD πέφτει κατά 2,37% στις 34.834 $.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από το σαββατοκύριακο, ο Hawkesby της RBNZ είπε ότι η αγορά προχωρά πολύ μπροστά στις αυξήσεις των τιμών, θυμηθείτε ότι αυτές είναι υπό όρους.

Οι επίσημοι PMI της Κίνας για το Μάιο δείχνουν ότι η παραγωγή έφτασε το 51,0 (η εκτίμηση ήταν 51,1). Οτιδήποτε πάνω από 50 δείχνει ότι ο τομέας βρίσκεται ακόμη σε επεκτατική περιοχή. Η τιμή ανάγνωσης PMI για τον Μάιο έφτασε τα 55,2 έναντι του προηγούμενου 54,9.

Βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο + 2,5% m / m (αναμενόταν + 3,9%).

Η κινεζική δεξαμενή σκέψης λέει ότι ενώ οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κίνα είναι πιθανό να παραμείνουν στη θέση τους, μπορεί να βρεθεί ένα μέσο έδαφος

Το ΗΒ εγκαταλείπει τα σχέδια διαβατηρίων εμβολίων COVID-19. Προηγουμένως αυτό θα αποτελούσε νομική απαίτηση για συμμετοχή σε μια μεγάλη εκδήλωση συγκέντρωσης.

Η WSJ ανέφερε σχετικά με τις συζητήσεις σχετικά με τις υποδομές του Μπάιντεν, ότι θα επεκτάθουν μέχρι τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρει ότι οι συνομιλίες για την υποδομή θα πρέπει να δείξουν μια "σαφή κατεύθυνση" προς τη συμφωνία τη στιγμή που το Κογκρέσο θα επιστρέψει στις 7 Ιουνίου, σηματοδοτώντας ότι οι Δημοκρατικοί θα ετοιμάζονταν να το κάνουν μόνοι τους.

Στο μέτωπο του coronavirus, το Βιετνάμ ανακάλυψε μια νέα παραλλαγή COVID-19, που συνδυάζει στελέχη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδίας.

Η ρυθμιστική αρχή της Κίνας λέει ότι θα καταργήσει περαιτέρω τη χειραγώγηση της αγοράς. Κυρίως εστιάζοντας στις αγορές εμπορευμάτων.

Η Νέα Ζηλανδία λέει ότι υποστηρίζει την Αυστραλία στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, τα πράγματα μάλλον θα είναι ήσυχα, καθώς οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι και οι δύο σε δημόσια αργία. Πρόκειται να λάβουμε το γερμανικό CPI και σχόλια από τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Buba Buch.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →