Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται και τα δύο χαμηλότερα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται και τα δύο χαμηλότερα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα. Το κίτρινο μέταλλο χάνει -0,39% στα 1888 $ ενώ το ασήμι κινείται -0,88% στο κόκκινο, διαπραγματεύομενο στα 27,70 $. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει επίσης μειωθεί -1,21%, αλλά το WTI (+ 0,04%) καταφέρνει να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα, το Nikkei 225 (2,13%) και το ASX (1,19%) διαπραγματεύθηκαν θετικά, αλλά το Shanghai Composite έπεσε -0,63%.


Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου +0,14%) διαπραγματεύτηκε υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια στα νομίσματα των βασικών εμπορευμάτων. Η χειρότερη απόδοση είναι του NZD / USD που έπεσε -0,58%. Το Bitcoin είχε μια άλλη σκληρή συνεδρία κατά τη διάρκεια της νύχτας χάνωντας σχεδόν 5%.

Όσον αφορά τις ειδήσεις από την ασιατική συνεδρία, ο Kuroda της BOJ είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι χρειάζονται ακόμη αγορές ETF, χωρίς να σκέφτονται να τις σταματήσουν για τώρα.
Η BoJ πρόκειται επίσης να εξετάσει την επέκταση του συστήματος οικονομικής ανακούφισης της πανδημίας.

Η Αυστραλία θα μπορούσε να ζητήσει από τον ΠΟΕ να συστήσει επιτροπή επίλυσης διαφορών για την αντιμετώπιση των δασμών από την Κίνα.

Σήμερα το πρωί ο δείκτης τιμών εισαγωγής του Γερμανικού Απριλίου αυξήθηκε στο + 1,4% έναντι + 1,0% m / m που αναμενόταν.

Ο λογαριασμός του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας στο Twitter δημοσίευσε ότι "Αμερικανοί πολιτικοί προσπαθούν να μεταδώσουν τις κακές πράξεις της χώρας σε άλλους, συνθέτοντας ιστορίες" καταναγκαστικής εργασίας "στο Σιντζιάνγκ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η υποκρισία των ΗΠΑ είναι εκπληκτική."

Η PBOC δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τη συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν και ανέφερε ότι το γιουάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την τόνωση των εξαγωγών, αντισταθμίζοντας τις αυξήσεις των τιμών των εμπορευμάτων.

Η Ισπανία ορίζει ότι οι επενδυτές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τις συμμετοχές τους στο εξωτερικό σε κρυπτογράφηση. Ίσως αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να φορολογηθούν!.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance λέει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να κατασταλούν μακροπρόθεσμα.

Η RBNZ αναφέρει ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία έχουν μειωθεί. Αυτό έρχεται μετά την άνοδο των επιτοκίων μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ανησυχεί για την πρόταση υποδομής του GOP. Λέγοντας ότι δεν παρέχει ουσιαστικά νέα κεφάλαια και δεν είναι σίγουροι πώς σχεδιάζει η GOP να συγκεντρώσει τα χρήματα για τα έργα.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται η έρευνα συναισθημάτων EZ, το PCE των ΗΠΑ, το PMI του Σικάγου και η πρόταση προϋπολογισμού των ΗΠΑ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →