Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται σήμερα και τα δύο κοντά στο επίπεδο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται σήμερα και τα δύο κοντά στο επίπεδο. Ο χρυσός στα 1896 $ -0,07% χαμηλότερα ενώ το ασήμι στα 27,70 $ χάνει 0,13%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός σημειώνει άνοδο 0,81%, ενώ το WTI είναι μισό τοις εκατό ανοδικό.

Αφού κληρονόμησε μια θετική παράδοση από τα αμερικανικά χρηματιστήρια η περιοχή της Ασίας διαπραγματεύτηκε μικτά. Το Nikkei 225 έκλεισε -0,33% χαμηλότερα ενώ το Shanghai Composite (0,33%) και το ASX (0,03%) και τα δύο διαπραγματεύθηκαν ανοδικά.

Στις αγορές συναλλάγματος, όλα τα μεγάλα ζεύγη διαπραγματεύονται εντός των ορίων τους. Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν του GBP / USD, η οποία κινήθηκε μόλις 0,10%. Τέλος, στο χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD έχει μειωθεί σχεδόν 3% μετά την αποτυχία της τιμής να κλείσει πάνω από τα 40 χιλιάδες δολάρια μετά τα κέρδη που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, ο κρατικός οργανισμός αρμόδιος για το σχεδιασμό της Κίνας ζητά από κρατικές εταιρείες πετρελαίου να αναφέρουν τη χρήση εισαγόμενου αργού. Φαίνεται να υπάρχει καταστολή στα εισαγόμενα προϊόντα αυτή τη στιγμή. Ίσως ο κρατικός σχεδιαστής εξετάζει επίσης τον πληθωρισμό σε αυτόν τον τομέα.

Η Κίνα έχει απαγορεύσει στους δανειστές να πωλούν προϊόντα που συνδέονται με προθεσμιακά προϊόντα σε ιδιώτες επενδυτές. Αυτό είναι μια συγκράτηση για να σταματήσει το ράλι τιμών να κερδίζει κερδοσκοπική ορμή.

Υπήρξαν κάποια πρώιμα στοιχεία από τη Γερμανία. Η ανάγνωση τον Ιούνιο της εμπιστοσύνης των καταναλωτών GfK έπεσε κάτω από τη συναίνεση των αναλυτών για εκτύπωση στο -7,0 (έναντι -5,2 αναμενόμενο)

Όσον αφορά τα στοιχεία, τα Βιομηχανικά Κέρδη της Κίνας για τον Απρίλιο + 57,0% ετησίως (προηγούμενο + 92,3% ετησίως).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν υποστηρίζει ένα έργο πετρελαίου της Αλάσκας (Willow) που εγκρίθηκε υπό τον Τραμπ. Παραμένοντας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν είναι έτοιμος να παρατείνει τις συνομιλίες για τις υποδομές έως και δύο εβδομάδες.

Η Κίνα θα επεκτείνει περισσότερη υποστήριξη σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και σε αυτοαπασχολούμενους.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει ότι η εμπορική συμφωνία της Κίνας Φάσης 1 είναι πολύ σημαντική. Έχει ειπωθεί ότι οι εμπορικοί διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας φαίνονται θετικοί μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες.

Στο μέτωπο του COVID-19, το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος της Αυστραλίας, η Βικτώρια, κλειδώθηκε για 7 ημέρες.

Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση επεκτείνει τη στήριξη των μισθών / απασχόλησης έως τα τέλη Ιουλίου.

Η RBNZ είπε ότι η Τράπεζα είναι πρόθυμη να μειώσει τα επιτόκια εάν είναι απαραίτητο. Πρόσθεσε ότι ένα αρνητικό οικονομικό σοκ θα προκαλούσε αυξημένο κίνητρο. Μόλις χθες, οι προβλέψεις των τραπεζών έδειξαν ότι θα μπορούσε να σημειωθεί αύξηση στο τέλος του 2022.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της ημέρας, περιλαμβάνονται τα βασικά αγαθά των ΗΠΑ, το ΑΕΠ των ΗΠΑ και οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →