Τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι υποχώρησαν στη συνεδρίαση Ασίας-Ειρηνικού.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι υποχώρησαν στη συνεδρίαση Ασίας-Ειρηνικού. Ο χρυσός διαπραγματεύεται -0,24% στο κόκκινο, ενώ το ασήμι έχει υποχωρήσει λίγο περισσότερο από μισό τοις εκατό. Κοιτάζοντας το υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει υποχωρήσει -0,68%, αλλά το WTI κατάφερε να διαπραγματευτεί 0,09% υψηλότερα.

Ηταν μια μικτή συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δείκτες καθώς το ASX (-0,54%) και το Shanghai Composite (-0,64%) έπεσαν και τα δύο, αλλά το Nikkei 225 διαπραγματεύτηκε 0,06% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,11% υψηλότερα μέσα στη νύχτα. Τα νομίσματα των βασικών εμπορευμάτων υπέστησαν άνοδο καθώς το USD/CAD (0,27%) αυξήθηκε και το AUD/USD (-0,26%) και το NZD/USD (-0,21%) υποχώρησαν. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin υποχώρησε από τη ζώνη των 50 χιλ. Δολαρίων και τώρα διαπραγματεύεται στα 47.054 δολάρια.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, το PBOC θα χρησιμοποιήσει πολλαπλά εργαλεία για να εξασφαλίσει μια αρκετά μεγάλη ρευστότητα στην αγορά.

Αυστραλιανή ιδιωτική κεφαλαιουχική δαπάνη (capex) για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 +4,4% q/q (έναντι αναμενόμενου 2,5% q/q, προηγούμενο 6,3%).

Γερμανική εμπιστοσύνη καταναλωτή GfK Σεπ: -1,2 (est -0,5; prevR -0,4, prev -0,3).

Η Τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε το επιτόκιο της για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια. Η κεντρική τράπεζα μετέφερε το βασικό της επιτόκιο στο 0,75%.

Η βρετανική παραγωγή φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950.

Το κυβερνών κόμμα LDP της Ιαπωνίας συμφώνησε να διεξαγάγει εκλογές ηγεσίας στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι εργάτες ορυχείων χαλκού στο Σαλβαδόρ της Χιλής έκριναν απαράδεκτη την προσφορά μισθών από την Codelco.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνουν το Συμπόσιο Τζάκσον Χόλ, τα πρακτικά της ΕΚΤ, τις αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ και σχόλια από τον Kaplan της Fed, και τους Μπάλαρντ και Σνάμπελ της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →