Ο χρυσός και το ασήμι αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οδηγώντας στο ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οδηγώντας στο ευρωπαϊκό άνοιγμα. Ο χρυσός διαπραγματεύεται 0,70% υψηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο των 1800 $/ουγκιά, ενώ ο ασήμι είναι 0,89% ανοδικό. Κοιτάζοντας το υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 0,17% υψηλότερα και το WTI σημειώνει άνοδο 1,23% επίσης.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, τα Nikkei 225 (-0,36%) και ASX (-0,04%) διαπραγματεύτηκαν αρνητικά, αλλά το Shanghai Composite απέκλεισε την τάση για να διαπραγματευτεί 0,39% υψηλότερα. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι -0,10% χαμηλότερος, με το μεγαλύτερο κινητή να είναι το AUD/USD που διαπραγματεύεται σήμερα 0,26% υψηλότερα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD είναι 0,66% ανοδικό για διαπραγμάτευση στα 47,160 $.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις, ο Kaplan της Fed λέει ότι η αύξηση των επιτοκίων της Fed θα ήταν κατάλληλη το 2022. Πρόσθεσε επίσης ότι βλέπει ανθεκτικότητα στην οικονομία στην παραλλαγή Delta.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Κίνα, το PBOC θα μπορούσε να ρυθμιστεί για να μειώσει το RRR και να αυξήσει τον δανεισμό.

Η Κίνα πρόκειται να απελευθερώσει περισσότερα μέταλλα από τα κρατικά της αποθέματα την 1η Σεπτεμβρίου. 30 χιλιάδες τόνοι χαλκού, 50 χιλιάδες τόνοι ψευδάργυρου και 70 χιλιάδες τόνοι αλουμινίου.

Γερμανία Δείκτης τιμών εισαγωγής Ιουλίου +2,2% έναντι +0,8% m/m αναμένεται

Κίνα Ιούλιος Βιομηχανικά κέρδη +16,4% ετησίως και +57,3 ετησίως YTD

Λιανικές πωλήσεις Αυστραλίας για Ιούλιο -2,7% m/m (αναμενόμενο -2,3%)

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών της Νέας Ζηλανδίας πέφτει στο 109,6 τον Αύγουστο από 113,1 του Ιουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να κάνει ανακοίνωση σχετικά με τη θέση του προέδρου της Fed αργότερα το φθινόπωρο. Έχει ειπωθεί ότι εξετάζει τον επαναδιορισμό του Πάουελ ως προέδρου και του Μπρέιναρντ ως αντιπροέδρου.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνουν δεδομένα PCE των ΗΠΑ, δεδομένα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και σχόλια από τους Powell, Harker, Mester και Harker της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →