Τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κινήθηκαν οριακά υψηλότερα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κινήθηκαν οριακά υψηλότερα σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο είναι 0,08% υψηλότερα ενώ το ασήμι είναι 0,20% ανοδικό. Όσον αφορά το υπόλοιπο συγκρότημα βασικών προϊόντων, ο χαλκός και το WTI σημείωσαν άνοδο 0,23%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, οι αγορές αναμείχθηκαν τη νύχτα. Τα Nikkei 225 (0,33%) και Shanghai Composite (0,69%) κινήθηκαν υψηλότερα, αλλά το ASX υποχώρησε -0,55%. 

Στις αγορές συναλλάγματος, δεν υπήρξε σχεδόν καμία κίνηση από τη μια μέρα στην άλλη. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύτηκε σταθερά και ο μεγαλύτερος κινητής ήταν το AUD/USD που αυξήθηκε κατά 0,18%. Το Bitcoin έχει ανέβει ψηλότερα και φαίνεται ότι θα επιτεθεί ξανά στην περιοχή των 50.000 δολαρίων.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, η Νέα Υόρκη κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τυφώνα Ida.

Ο Kataoka της BOJ είπε ότι η BOJ πρέπει να αυξήσει τις αγορές ομολόγων για να μειώσει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια. Ο Kataoka πρόσθεσε ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν είναι αρκετά γρήγορη.

Εμπορικό ισοζύγιο Αυστραλίας για 12,1 δις πλεόνασμα AUD (αναμενόμενο πλεόνασμα 10,2 δισ.).

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας Kishida υπόσχεται περαιτέρω δημοσιονομική υποστήριξη για την οικονομία.

Λέγεται ότι ο Λευκός Οίκος είναι χαρούμενος που ο ΟΠΕΚ συνεχίζει με σταδιακές αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου.

Η Χιλή θα αναζητήσει επενδύσεις 150 δις δολαρίων για να επιτύχει τον στόχο παραγωγής 9 εκατομμυρίων τόνων χαλκού έως το 2050. Αναμένει επίσης να φτάσει το όριο των 70 εκατομμυρίων τόνων έως το 2030, το οποίο θα εξαρτηθεί από το 70% των προτεινόμενων έργων που θα υλοποιηθούν.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τα PPI της Ευρωζώνης, οι απολύσεις των ΗΠΑ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, το εμπορικό ισοζύγιο ΗΠΑ και Καναδά και σχόλια από τους Daly και Bostic της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →