Ο χρυσός και το ασήμι αναμειγνύονται σήμερα το πρωί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι αναμειγνύονται σήμερα το πρωί με τον χρυσό να διαπραγματεύεται 0,12% υψηλότερα και το ασήμι -0,22% στο κόκκινο. Και τα δύο πολύτιμα μέταλλα περιέχονται εντός των ορίων τους και η αγορά θα μπορούσε να γίνει πιο ασταθής καθώς κατευθυνόμαστε προς την ανάγνωση NFP της Παρασκευής. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει υποχωρήσει κατά 1,50% και ο δείκτης WTI έχει κινηθεί 0,50% ανοδικά.

Όσον αφορά το κλίμα κινδύνου, τα Nikkei 225 (1,29%) και Shanghai Composite (0,71%) διαπραγματεύτηκαν καλά, αλλά το ASX έχασε 0,10%.

Στις αγορές συναλλάγματος, το DXY αυξήθηκε 0,12% υψηλότερα για να αντισταθμίσει ορισμένες πρόσφατες απώλειες. Ο μεγαλύτερος κινητήρας τη νύχτα ήταν το USD/CHF που αυξήθηκε κατά 0,43%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD συνεχίζει να κινείται πλάγια και να πέφτει κάτω από τα $ 50k.

Κοιτάζοντας τα νέα από τη μια μέρα στην άλλη, η China Caixin Manufacturing PMI για τον Αύγουστο 49,2 έναντι του αναμενόμενου 50,2, πριν από 50,3. Θυμηθείτε οτιδήποτε κάτω των 50 σημαίνει ότι ο τομέας είναι σε συρρίκνωση.

Λέγεται ότι η Κίνα πωλεί περίπου 150 χιλιάδες τόνους κρατικών αποθεμάτων μετάλλων σε έναν τρίτο γύρο πωλήσεων.

Ο Wakatabe της BOJ είπε ότι η BOJ προετοιμάστηκε να μπορεί να διευκολύνει περαιτέρω εάν είναι απαραίτητο.

Αύγουστος Εθνικές τιμές κατοικιών σε εθνικό επίπεδο +2,1% έναντι +0,2% m/m αναμενόταν.

Γερμανία λιανικές πωλήσεις Ιουλίου -5,1% έναντι -0,9% m/m αναμενόταν.

Ο de Guindos της ΕΚΤ σημείωσε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος και αναμένει ότι θα μειωθεί το 2022.

Αυστραλιανό ΑΕΠ Q2 +0,7% q/q (0,5% αναμενόμενο).

Υπήρξε επιβεβαιωμένη αύξηση νέων κρουσμάτων σήμερα για τη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πολιτεία της Αυστραλίας Βικτόρια.

Το αμερικανικό Κογκρέσο θα διερευνήσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τις εισηγήσεις των κινεζικών χρηματιστηρίων στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Τα υπόλοιπα σημεία της συνόδου περιλαμβάνουν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, τους PMI από τα μεγαλύτερα έθνη, το ποσοστό ανεργίας στην EZ, το αμερικανικό πρόγραμμα ADP NFP. Θα ακούσουμε ομιλίες από τους Bostic και Buba της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →