Ο χρυσός και το ασήμι κινήθηκαν υψηλότερα τη νύκτα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινήθηκαν υψηλότερα τη νύκτα συγκρατώντας μερικές από τις απώλειες που παρατηρήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Το κίτρινο μέταλλο επιστρέφει στα 1817 $/ουγκιά ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 24,15 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα εμπορευμάτα, ο χαλκός είναι άλλο ένα 0,15% υψηλότερα και το WTI αυξήθηκε 0,11%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά καλό εν μία νυκτί καθώς τα Nikkei 225 (1,08%), ASX (0,41%) και Shanghai Composite (0,23%) έκλεισαν υψηλότερα. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου μειώθηκε κατά 0,25%. Οι καλύτερες επιδόσεις μέσα σε μια νύχτα είναι το NZD/USD που έχει αυξηθεί σχεδόν 1%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD είναι οριακά υψηλότερο (0,20%).

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, ο κινεζικός PMI παραγωγής (Αύγουστος) έφτασε το 50,1 έναντι του αναμενόμενου 50,2 (προηγούμενο 50,4).

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μόρισον λέει ότι θα πάρει 0,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τη Σιγκαπούρη.

Το Πεντάγωνο ανακοινώνει την ολοκλήρωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Ο Holzmann της ΕΚΤ αναφέρει ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί φέτος και το επόμενο έτος.

Περισσότεροι περιορισμοί στην Κίνα καθώς ο ρυθμιστής αξιών προσπαθεί να επιβάλει περισσότερους ελέγχους στα ιδιωτικά κεφάλαια.

Η Mester της Fed είπε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη σημαντικά τα κριτήρια πληθωρισμού για να υποστηρίξουν μια αύξηση. Η Mester πρόσθεσε επίσης ότι τα επίπεδα απασχόλησης των ΗΠΑ δεν είναι ακόμη σε πλήρη ικανότητα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τους αριθμούς απασχόλησης της Γερμανίας, τον ΔΤΚ της ΕΕ, το Καναδικό ΑΕΠ, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ και τις παρατηρήσεις του Γερμανικού Mauderer και της Lane της ΕΚΤ. Τα μέλη της ΕΚΤ Robert Holzmann και Klaas Knot είναι μεταξύ των ομιλητών σε συνέδριο στο Alpbach της Αυστρίας.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →