Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την εβδομάδα οριακά χαμηλότερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από ένα θετικό κλείσιμο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οριακά χαμηλότερα. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται σταθερά πάνω από το επίπεδο των 1800 $/oz στα 1813 $/oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα βασικών προϊόντων, ο δείκτης WTI κινήθηκε σχεδόν μισό τοις εκατό στο κόκκινο, αλλά ο χαλκός σημείωσε άλμα 0,57% και διαπραγματεύτηκε στα 4,34 δολάρια/λίβρα.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, τα Nikkei 225 (0,54%) και ASX (0,22%) διαπραγματεύτηκαν καλά, αλλά το Shanghai Composite κινήθηκε ελάχιστα. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το NZD και το AUD δυσκολεύτηκαν τη νύκτα, αλλά οι υπόλοιπες μεγάλες ισοτιμίες ήταν αρκετά στατικές. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το bitcoin εξακολουθεί να παλεύει να σπάσει την άπιαστη αγορά των 50 χιλ. Δολαρίων και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται 2% χαμηλότερα στα 47.800 δολάρια.

Κοιτάζοντας μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις,

Ο Villeroy της ΕΚΤ λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υψηλότερου πληθωρισμού σε αυτό το στάδιο. Πρόσθεσε ότι οι συνθήκες χρηματοδότησης έχουν βελτιωθεί από τον Ιούνιο και τα επιτόκια θα παραμείνουν ευνοϊκά.

Καθώς το γερμανικό περιφερειακό ΔΤΚ ξεκινά σήμερα, πρώτα η ανάγνωση του ΔΤΚ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Αύγουστος) έφτασε το +4,2% έναντι +4,1% ετησίως πριν.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν δήλωσε ότι ο αποκλεισμός στο Όκλαντ παρατάθηκε και παραμείνει σε επιφυλακή επιπέδου 4 για άλλες 2 εβδομάδες.

Υπήρξε ένα νέο υψηλό ρεκόρ ημερησίως (1290) κρούσματα COVID-19 για το Σίδνεϊ.

Ιαπωνικές λιανικές πωλήσεις για τον Ιούλιο +2,4% ετησίως (αναμενόμενο 2,1%)

Στον Κόλπο των ΗΠΑ, (τυφώνας Ida) περισσότερο από το 95% του αργού πετρελαίου του Κόλπου, και το 94% του φυσικού αερίου βρίσκονται εκτός σύνδεσης.

Υπήρξαν ορισμένα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο όμιλος ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να επανεξετάσει τα σχέδιά του για την προσθήκη περισσότερων βαρελιών πετρελαίου αυτήν την εβδομάδα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τον γερμανικό ΔΤΚ, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ΕΖ, τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και σχόλια από τον Σνάμπελ της ΕΚΤ. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε αργία σήμερα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →