Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Παρασκευή το πρωί στην Ασία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Παρασκευή το πρωί στην Ασία, αποκλείοντας μικρά κέρδη καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε. Οι επενδυτές περιμένουν τώρα την τελευταία αναφορά θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για να μετρήσουν το χρονοδιάγραμμα της Federal Reserve για αγορές περιουσιακών στοιχείων και αυξήσεις επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,08% στα 1,812,95 $ έως τη 1:13 π.μ. ET (5:13 π.μ. GMT), αλλά οδεύουν προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε άνοδο την Παρασκευή, αλλά παρέμεινε κοντά στο χαμηλό ενός μηνός.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσιών που δεν ανήκουν σε αγροκτήματα, αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας. Θα είναι το επίκεντρο για τους επενδυτές καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας είναι μία από τις απαιτήσεις της Fed πριν ξεκινήσει τη μείωση των περιουσιακών στοιχείων και τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Πριν από την δημοσίευση της έκθεσης, τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι Αμερικανοί υπέβαλαν 340.000 αρχικές αιτήσεις ανέργων την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από τις 345.000 αξιώσεις στις προβλέψεις και τις 354.000 αξιώσεις που κατατέθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία ανέφεραν επίσης ότι οι απολύσεις μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών τον Αύγουστο, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας διατηρήθηκε ισχυρή, ακόμη και όταν ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 συνεχίζεται με ανοδική πορεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Στην Ασία και τον Ειρηνικό, ο δείκτης προμηθευτών αγορών υπηρεσιών της Caixin της Κίνας (PMI) για τον Αύγουστο ήταν 46,7, κάτω από το 50 που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, η SPDR Gold Trust (P: GLD) δήλωσε ότι τα αποθέματά της μειώθηκαν 0,2% στους 998,52 τόνους την Πέμπτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020. Η Ρωσία ανέφερε επίσης ότι τα διεθνή αποθέματα χρυσού και ξένου νομίσματος αυξήθηκαν σε ρεκόρ 615,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη λήψη δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,2%, η πλατίνα αυξήθηκε κατά 0,1%και το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 0,3%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →