Το ασήμι σημειώνει αύξηση 8% με το άνοιγμα της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Από που αλλού να ξεκινήσουμε σήμερα το πρωί εκτός από το ασήμι. Όπως υποσχέθηκε η ομάδα wallstreetbets του Reddit, έχει συσσωρευτεί στο Silver ETF (SLV) και η spot τιμή του αργυρού έχει δώσει ένα επιβλητικό 8% ακουμπώντας τα 30 δολάρια στο άνοιγμα της ΕΕ. Ο χρυσός διαπραγματεύεται επίσης υψηλότερα, αλλά ανεβαίνει μόνο 0,80% υψηλότερα. Ο χαλκός κινείται επίσης με θετική κατεύθυνση διαπραγματευόμενος 0,90% υψηλότερα.

Το αίσθημα κινδύνου ήταν θετικό κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε 1,55% υψηλότερα, ο ASX της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,84% και ο Shanghai Composite διαπραγματεύθηκε 0,64% στο πράσινο. Στον χώρο του συναλλάγματος, η Βρετανική λίρα ήταν το κέρδισμένο νόμισμα με το GBP / USD να κινείται 0,20% υψηλότερα μαζί με το AUD / USD (0,17%) και το NZD / USD (0,19%).

Στην Κίνα, η αγορά έλαβε το τελευταίο PMI κατασκευής Caixin για τον Ιανουάριο, το οποίο έχασε τις προσδοκίες των 52,7, στα 51,5. Επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο δείκτης παραγωγής PMI υποχώρησε οριακά στα 51,3 έναντι του 51,6 (προηγούμενο 51,9) και ήταν σχεδόν το ίδιο με το μη μεταποιητικό PMI (52,4 έναντι του προηγούμενου 55,7). Τουλάχιστον όλοι οι αριθμοί ήταν ακόμα σε θετικό έδαφος πάνω από την βασική περιοχή του 50.

Οι ρωσικές διαμαρτυρίες συνεχίζουν να συγκεντρώνουν την προσοχή καθώς περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο αφού έδειξαν την υποστήριξή τους στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ναβάλνι.

Στο μέτωπο του COVID-19, υπάρχει ακόμη μια τεράστια μάχη για τις δόσεις εμβολίων, καθώς η ΕΕ δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τις εξαγωγές του εμβολίου εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία τους με την AstraZeneca. Η AstraZeneca δήλωσε ότι θα προσφέρει επιπλέον 9 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο.Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, περιλαμβάνονται τα PMI παραγωγής από τα μεγαλύτερα έθνη, οι δαπάνες για τις κατασκευές στις ΗΠΑ και το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →