Εβδομαδιαία ανασκόπηση των πολύτιμων μετάλλων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή στην αγορά πολύτιμων μετάλλων.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις της αυξανόμενης πληθωριστικής απειλής, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο διατηρούν τις εξαιρετικά χαλαρές νομισματικές πολιτικές τους και καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να προωθήσει το πακέτο τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν αυτό δεν ήταν αρκετό, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ένα σωρό οργανωμένων επενδυτών λιανικής που προσπαθούν να σκοτώσουν τους “shorts” σε μετοχές όπως το GameStop, το Blackberry και το AMC. Οι επενδυτές λιανικής Reddit έχουν θέσει τα βλέμματά τους από τη Τετάρτη και στην αγορά αργύρου.

Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, οι τιμές του αργύρου σημείωσαν αύξηση 8% από τα χαμηλά της ημέρας. Αυτή η νέα δυναμική βοήθησε στην άνοδο των τιμών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του συμβολαίου Μαρτίου περισσότερο από 6% αυτήν την εβδομάδα.

Η First Majestic Silver (NYSE: AG) σημείωσε αύξηση της μετοχής της πάνω από 40%. Ενώ τα κέρδη στον χώρο των πολύτιμων μετάλλων ήταν εκπληκτικά, το φαινόμενο έχει δημιουργήσει τεράστια μεταβλητότητα σε έναν σχετικά σταθερό τομέα. Ήταν ενδιαφέρον να μιλάμε με αναλυτές της αγοράς για αυτό το φαινόμενο Reddit, και μέχρι στιγμής, πολλοί προειδοποιούν τους επενδυτές να ακολουθήσουν αυτά τα νερά πολύ προσεκτικά, επειδή το περιβάλλον είναι γεμάτο κινδύνους.

«Αυτοί οι επενδυτές λιανικής έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν. Μπορούν πραγματικά να οδηγήσουν την τιμή υψηλότερα. Ο κίνδυνος είναι όμως ότι τελικά εξαντλούνται τα κεφάλαια, και έτσι οι τιμές πέφτουν», δήλωσε ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της SIA Wealth Management.

Παρόλο που αυτή η ορμή της Main Street έχει δημιουργήσει θεαματικά κέρδη την Πέμπτη, έχει επίσης δημιουργήσει σημαντική αστάθεια και χάος. Ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι εάν αυτή η αστάθεια μεταφερθεί στη γενική αγορά, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σημαντική πτώση των αγορών.

Καθώς χωνεύουμε αυτό το νέο επενδυτικό τοπίο και ανανεώνουμε τη δυναμική του στο ασήμι, οι αναλυτές προτείνουν, οι επενδυτές να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στο μακροπρόθεσμο δυναμικό των πολύτιμων μετάλλων.

Ακούσαμε από την Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να αυξήσουν τα επιτόκια σύντομα και μια απάθεια σε μια πιθανή απειλή για τον πληθωρισμό. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους επενδυτές που κατέχουν ρεκόρ μετρητών στα χαρτοφυλάκια τους. Πολλοί επενδυτές δεν συνειδητοποιούν τους κινδύνους συναλλάγματος που αναλαμβάνουν. Σε έναν κόσμο που βλέπει αυξανόμενα επίπεδα κρατικού χρέους, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος υποβάθμισης του παγκόσμιου νομίσματος.

Για να αντισταθμίσουν αυτόν τον κίνδυνο, οι επενδυτές θα πρέπει να κατέχουν περίπου το 20% της ταμειακής τους θέσης σε χρυσό και ασήμι.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →