Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται θετικά μετά τη χθεσινή απόκλιση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,39%) και το ασήμι (+0,32%) κινούνται μαζί θετικά κατά το άνοιγμα της ΕΕ σήμερα το πρωί. Αντίθετα υπήρξε μια πλήρης απόκλιση στη χθεσινή συνεδρίαση μεταξύ των δύο πολύτιμων μετάλλων με τον χρυσό να πέφτει 0,02% και τον άργυρο να αυξάνεται 4,99% αφού προηγουμένως είχε φτάσει να ενισχύεται μέχρι και 6,8% . Έχουμε ήδη αρθογραφήσει χθες το βράδυ για το φαινόμενο Reddit (wallstreetbets), που ήταν η αιτία για το μεγαλύτερο μονοήμερο ράλι του αργυρού από τον Αύγουστο. Διαβάστε εδώ.

 

Στην Ασία τα χρηματιστήρια απέτυχαν να κλείσουν υψηλότερα. Ο Nikkei 225 (-1,87%), ο ASX (-0,64%) και το Shanghai Composite (-0,63%) όλοι έκλεισαν στο κόκκινο. Κάτι που θα πρέπει να δώσουμε προσοχή, είναι το επιτόκιο repo της Κίνας που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015, και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στη συμπίεση ρευστότητας που παρατηρήθηκε κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Η Deutsche Bank, η Standard Chartered και η ING είναι μεταξύ ορισμένων μεγάλων τραπεζών που βρίσκονται υπό έρευνα στην Ταϊβάν για χειρισμό του νομίσματος της χώρας. Άλλες δημοσιεύσεις ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν και τς Cargill, JPMorgan, και ANZ.

 

Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο όμιλος Reddit είναι η αιτία της τρέχουσας αποστροφής των κινδύνων στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μεσίτες όπως η Interactive Brokers, η Robinhood και το Charles Schwab σταμάτησαν την δυνατότητα trading σε ορισμένα προϊόντα στις πλατφόρμες τους.

Φαίνεται ότι το φαινόμενο θα αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις και θα μας απασχολήσει έντονα τον επόμενο καιρό.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, τα γερμανικά δεδομένα για την απασχόληση, το γερμανικό ΑΕΠ, τα δεδομένα PCE των ΗΠΑ, το ΑΕΠ του Καναδά, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τα σχόλια από την Kaplan της Fed και την Daly και την de Guindos της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →