Αρνητικά κινούνται τα πολύτιμα μέταλλα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,27%) και το ασήμι (-0,95%) είναι και τα δύο πάλι στο κόκκινο σήμερα το πρωί, καθώς το συναίσθημα κινδύνου ήταν αδύναμο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο χρυσός βρίσκεται σχεδόν στο χαμηλό σημείο της χθεσινής συνεδρίασης και πολύ κοντά στο σημαντικό σημείο στήριξης στα 1832,52 $ ενώ το ασήμι αντίστοιχα στα 24,80 $.

Μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο στη Wall Street, η καθοδική τάση συνεχίστηκε στην Ασία με τον Nikkei 225 (-1,53%), τον ASX (-1,92%) και το Shanghai Composite (-1,91%) να κινούνται και οι τρείς χαμηλότερα. Η αρνητική ψυχολογία στις αγορές έρχεται, παρά την επιβεβαίωση της Fed ότι θα διατηρήσει την τρέχουσα οικονομική πολιτική τους για αρκετό καιρό ακόμη.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο είναι ο ξεκάθαρος νικητής για άλλη μια φορά με το AUD να υποφέρει με τη μεγαλύτερη απώλεια -0,61%. Το δολάριο Καναδά και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας διαπραγματεύονται επίσης χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο.

Σχετικά με το φαινόμενο Reddit, η ομάδα WallStreetBets είπε ότι θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την αγορά αργύρου στη συνέχεια. Κατηγόρησαν τα θεσμικά όργανα ότι διατηρούν την τιμή του σε χαμηλά επίπεδα και πιστεύουν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα πρέπει να διαπραγματεύεται στο επίπεδο των $ 100 / oz πιο κοντά στις ιστορικές αναλογίες του σε σύγκριση με το χρυσό.

Στο μέτωπο των κερδών, ήταν μια κακή μέρα χθες, με τις Apple, Facebook και Tesla να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους. Μόνο η Apple εντυπωσίασε ενώ η Telsa και η Facebook υπέστησαν μεγάλες απώλειες μετά τις ανακοινώσεις.

Δεν υπήρξε κάποιο νέο από τη Fed. Οι αγορές, οι τιμές και η πολιτική περιουσιακών στοιχείων παρέμειναν αμετάβλητες. Η FOMC σημείωσε ότι ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας έχει μετριαστεί τους τελευταίους μήνες.

Κοιτάζοντας μπροστά στη διάρκεια της ημέρας, περιλαμβάνονται οι ετήσιες συναντήσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, το επιχειρηματικό κλίμα της ΕΕ, το ΑΕΠ των ΗΠΑ, οι εβδομαδιαίες αρχικές αξιώσεις ανεργίας, οι καναδικές άδειες οικοδομής, οι νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τα σχόλια από την Schnabel και την Enria της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →