Ο Χρυσός και το Ασήμι ολισθαίνουν ελαφρώς

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις


O χρυσος(-0,38) και το ασήμι (-0,71) κινούνται χαμηλότερα, καθώς το δολάριο ανεβάζει στροφές και διαπραγματεύεται υψηλότερα. Το συναίσθημα ρίσκου στην Ασία ήταν ανάμεικτο με την Αυστραλία να επανέρχεται μετά από μια δημόσια αργία την Τρίτη. Ο ASX (-0,65%) υποχώρησε ενώ ο Nikkei 225 αυξήθηκε 0,31% και ο Shanghai Composite κέρδισε 0,11%. Στον χώρο συναλλάγματος, ήταν και πάλι τα νομίσματα εμπορευμάτων που είχαν χαμηλότερη απόδοση, με το δολάριο του Καναδά να χάνει 0,28% σε σχέση με το δολάριο.

 

Η Κίνα έχει σχεδιάσει να μειώσει την παραγωγή χάλυβα το 2021. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της μείωσης της παραγωγής χάλυβα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης παράνομων προσθηκών νέας χωρητικότητας.

 

Στις ΗΠΑ, ο νέος Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί θα λάβουν το εμβόλιο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το έθνος πέρασε το απαίσιο ορόσημο των 100 χιλ. Θανάτων. Παρ 'όλα αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ότι υπάρχει ένα σχέδιο για την ανακούφιση του κλειδώματος τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

 

Η ένταση ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζει να βρίσκεται στο ραντάρ πολλών επενδυτών. Αυτό έρχεται καθώς ο υποψήφιος υπουργός Εμπορίου του Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την πλήρη εργαλειοθήκη για να προστατεύσουν τα δίκτυα των ΗΠΑ από εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE.

 

Η αδυναμία του δολαρίου προβληματίζει την ΕΚΤ, αφού λέγεται ότι διερωτάται για την αδυναμία του δολαρίου, παρά την αντοχή της οικονομίας των ΗΠΑ. Λέγεται επίσης ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί τον αντίκτυπο του FX στις πολιτικές της έναντι της Fed.

 

Τα κυριότερα σημεία της ημέρας περιλαμβάνουν την τιμή FOMC και την απόφαση νομισματικής πολιτικής, τα γερμανικά δεδομένα GFK, τα δεδομένα διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία αποθέματα DoE και ορισμένα κέρδη μεγάλων εταιρειών, όπως η Apple και η Tesla.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →