Ο χρυσός και το ασήμι συνεχίζουν σε στενό εύρος, περιμένοντας τους καταλύτες της συνέχειας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά το ευρωπαϊκό άνοιγμα των αγορών, ο χρυσός (-0,14%) και ο ασήμι (+0,39%) κινούνται αντίθετα αλλά σε στενό εύρος, διορθώνοντας τις βραδινές απώλειες . Ο χρυσός εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό εντός του γνωστού εύρους που κινείται τελευταία, καθώς οι επενδυτές αναζητούν στην Fed (αύριο), περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελευταία απόφαση για τα επιτόκια και την ενημέρωση για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

 

Τη νύκτα το αίσθημα κινδύνου ήταν αδύναμο καθώς ο Nikkei 225 έπεσε 0,96% και ο Shanghai Composite (-1,51%) επίσης. Στο FX, τα νομίσματα εμπορευμάτων σημείωσαν τη χειρότερη επίδοση καθώς τα CAD, NZD και AUD υποχώρησαν έναντι του δολαρίου. Το GBP / USD χτυπήθηκε επίσης πολύ σκληρά πέφτοντας 0,46%.

 

Τα περισσότερα εμπορεύματα διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα βασικά μέταλλα ο χαλκός έπεσε περίπου 1,20%. Μόνο ο κασσίτερος κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο αυξάνοντας την τιμή του κατά 0,46%.

 

Οι αγορές της Ινδίας και της Αυστραλίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργιών και έτσι δεν υπήρχαν πολλά δεδομένα και μεγάλη ροή ειδήσεων από την Ασία. Ωστόσο, το PMI υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας για το Δεκέμβριο, βελτιώθηκε στο 49,2 έναντι της προηγούμενης μέτρησης του 46,7.

 

Στην Ευρώπη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Κοντέ είπε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι παραιτείται και, όπως ανέφερε χθες, είναι πολύ πιθανό να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στην μέρα, περιλαμβάνονται αιτήσεις ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εμπιστοσύνη καταναλωτή CB των ΗΠΑ και τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου API. Υπάρχουν επίσης μερικές μεγάλες εταιρείες που ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα 4ου τριμήνου με τις Microsoft, Starbucks και Verizon να είναι κάποιες από αυτές.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →