Ο Χρυσός (-0,61) και το Ασήμι (-5,06) υποχωρούν σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά τον χθεσινό ενθουσιασμό, ο χρυσός (-0,61) και το ασήμι (-5,06) ξεκινούν τη μέρα στο κόκκινο. Το ασήμι σημείωσε άνοδο άνω του 8% κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, αλλά τώρα διαπραγματεύεται στα 27,76 $ / oz, καθώς επιβεβαιώνεται ότι τα 30 δολλάρια είναι μια τρομερή ζώνη αντίστασης. Ο χρυσός κινείται πλάγια αυτή τη στιγμή, μεταξύ 1875,11 $ - 1840,85 $.

 

Το COMEX ανακοινώσε μετά το κλείσιμο των ΗΠΑ ότι πρόκειται να αυξήσει το περιθώριο που απαιτείται για τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου κατά 18%. Αυτό μάλλον οφείλεται στην τρέχουσα κερδοσκοπία στο πολύτιμο μέταλλο καθώς προσπαθούν να περιορίσουν την αστάθεια.

 

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν σταθερό. Ο Nikkei 225 (+0,97%), ο Shanghai Composite (+0,81%) και ο ASX (+1,49%) έκλεισαν όλοι με θετικό πρόσημο. Στον χώρο του FX, για άλλη μια φορά οι GBP και NZD υπεραποδόσανε. Όσον αφορά τα εμπορεύματα, ο χαλκός είναι -1,11% χαμηλότερα και τη καλύτερη απόδοση είχε το παλλάδιο το οποίο κινείται θετικά μόνο κατά 0,08%.

 

Η Reserve Bank of Australia δήλωσε σήμερα ότι το επιτόκιο δεν αναμένεται να αυξηθεί έως το 2024, ενώ διατηρήσε τα επιτόκια αμετάβλητα. Ανακοινώθηκε ότι η τράπεζα θα αγοράσει 100 δισεκατομμύρια AUD όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα τον Απρίλιο.

 

Οι συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία εμποδίστηκαν από πολιτικά ζητήματα. Η συζήτηση φέρεται να έχει καταρρεύσει πριν ακόμα ο συνασπισμός αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, ανακοινώνονται τα κέρδη από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας “BIG OIL”, και το ΑΕΠ της ΕΕ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →