Την τελευταία μέρα της εβδομάδας, ο χρυσός ξεκινάει 0,13% χαμηλότερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται 0,13% χαμηλότερα στα 1866 δολάρια/ουγγιά ενόψει του Ευρωπαϊκού ανοίγματος. Το ασήμι ωστόσο είναι 0,18% υψηλότερα στα 22,32 $/oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός (-0,25%) και το WTI (-0,50%) διαπραγματεύονται χαμηλότερα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, το Nikkei 225 +1,27% και το ASX 0,88% ανέβηκαν και τα δύο ακολουθώντας την δυναμική αντίδραση-απόδοση στους δείκτες των ΗΠΑ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ευρωπαϊκών δεικτών δείχνουν ένα θετικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, δεν υπήρξε μεγάλη κίνηση μέσα στη νύχτα. Ο δείκτης του δολαρίου έχει υποχωρήσει 0,02%. Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το BTC/USD έχει επιστρέψει πάνω από 30 χιλιάδες δολάρια και διαπραγματεύεται 0,15% υψηλότερα σήμερα το πρωί.

Ο Mester της Fed είπε ότι απαιτούνται συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια στρατηγική αναπροσαρμογή με την Κίνα στο εμπόριο.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα Σουνγκ Κιμ λέει ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για μια πυρηνική δοκιμή.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Ματσούνο χαιρετίζει την απόφαση του ΟΠΕΚ να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου.

Ιαπωνία May Services PMI 52,6 από 50,7. Australian May Services PMI 53.2  από 53 & Composite 52.9 από 52.5. Ο κατασκευαστικός PMI της Αυστραλίας για τον Μάιο ανακοινώθηκε σε 50,4, υποχωρώντας από 55,9 τον Απρίλιο.

Στοιχεία οικοδομικών εργασιών της Νέας Ζηλανδίας για το πρώτο τρίμηνο +3,2% έναντι αναμενόμενου +0,5)..

Για την υπόλοιπη ημέρα, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τον PMI των ΗΠΑ και της ΕΕ, το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο, τις λιανικές πωλήσεις EZ, τον ISM PMI των ΗΠΑ, την έκθεση NFP και σχόλια από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν και τον Brainard της Fed. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας λόγω των εορτασμών της Βασίλισσας.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →