Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, με το κίτρινο μέταλλο να βρίσκεται ανάμεσα στη στήριξη και την αντίσταση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, με το κίτρινο μέταλλο να βρίσκεται ανάμεσα στη στήριξη από τις ελαφρώς χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και την αντίσταση από το σταθερό δολάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,55% στα 1.857 $ στις 13:35 μ.μ. και διαπραγματεύονται σε στενό εύρος μεταξύ των 1.828 $ και των 1.864 $, για περίπου μια εβδομάδα, παραμένοντας περίπου στα 1.850 $ συνολικά.

Οι τιμές ενοποιούνται τώρα, δήλωσε ο MD της GoldSilver Central, Brian Lan, προσθέτοντας ότι οι συναλλαγές σε αυτό το εύρος θα μπορούσαν να συνεχιστούν με ορισμένους επενδυτές να βρίσκονται στο περιθώριο λόγω της απουσίας σημαντικών ειδήσεων.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την αντίδραση του χρυσού στην άρση των περιορισμών στη Σαγκάη. Ενώ θα μπορούσε να υπάρχει κάποια ζήτηση από τη φυσική πλευρά, τα ιδρύματα που κατέχουν μεγάλες ποσότητες χρυσού ενδέχεται να ρευστοποιήσουν για να συγκεντρώσουν κεφάλαια, σύμφωνα με τον Lan.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ μειώθηκαν και το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Πέμπτη. Το δολάριο παρέμεινε σταθερό μετά την κορύφωση μιας εβδομάδας την Τετάρτη.

«Μια επιθετική Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), τα υψηλότερα πραγματικά επιτόκια και οι μεσοπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό που παραμένουν σταθερές έχουν επηρεάσει τη δυναμική της τιμής του χρυσού εν μέσω ενός σχετικά ισχυρού δολαρίου», ανέφερε η Citi Research σε σημείωμα.

«Φαίνεται επίσης πιθανό κάποιο από το ασφάλιστρο του γεωπολιτικού κινδύνου να έχει διαβρωθεί καθώς η αγορά απορρόφησε τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη αστάθεια της αγοράς περιουσιακών στοιχείων, η πιθανή απόδοση της προσφοράς χρυσού της κεντρικής τράπεζας και ο κίνδυνος του «στασιμοπληθωρισμού» πιθανότατα υποστήριξαν τη στήριξη των 1.800 δολαρίων», προστίθεται στο σημείωμα.

Η Τράπεζα του Καναδά αύξησε το επιτόκιο μίας ημέρας κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στο 1,5%.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,24% διαπερνώντας τα 22 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,17% και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,08%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →