Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης, λόγω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης, λόγω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και της ενίσχυσης του δολαρίου.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περίπου 1% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και κατέγραψαν ένα δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης τον Μάιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,49% στα 1.831 $ στις 3:18 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ήταν ανοδικό την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Fed Reserve των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ. Ο Μπάιντεν τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, αλλά επιβεβαίωσε επίσης ότι «εστιάζει στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού» ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, η Fed θα αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της ύψους 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και θα κυκλοφορήσει το μπεζ βιβλίο της αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για μια πιθανή ύφεση που θα προκληθεί από τη νομισματική σύσφιξη, με πολλούς επενδυτές να περιμένουν δύο αυξήσεις επιτοκίων κατά μισή μονάδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Σαγκάη χαλάρωσε το lockdown την 1η Ιουνίου, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη. Ο δείκτης αγορών μεταποίησης China Caixin που κυκλοφόρησε νωρίτερα την ημέρα εκδόθηκε σε 48,1 τον Μάιο, που είναι πάνω από το 46 που καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2022.

Το ΑΕΠ της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,8% σε τριμηνιαία βάση και 3,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,42%. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,66% και το παλλάδιο κερδίζει 0,51%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →